Niets beters dan een hoed om wat pit te verlenen aan een klassieke outfit. Als je denkt dat je geen ‘hoedhoofd’ hebt, dan heb je vast nog niet het model gevonden dat bij de vorm van je gelaat past. Bovenop het criterium van lichaamsbouw komt nog het trendy aspect om het hoofddeksel te kiezen dat het best je stijl onderlijnt. Lees dit artikel verder en ontdek onze raadgevingen die je helpen bij je zoektocht naar de perfecte hoed.

De ideale hoed voor de vorm van mijn gelaat

Een rond gelaat

Ronde gezichten hebben er alle belang bij een grafisch model te kiezen om structuur bij te brengen aan het geheel. De Fedora die nu sterk in de mode is gaat bijzonder goed bij dit soort gezicht. Je kunt ook opteren voor een baret, een asymmetrische hoed of een XXL-muts. Alle geometrische modellen zijn ideaal om je ronde trekken in evenwicht te brengen. We raden je aan om naar LA REDOUTE te gaan voor het kopen van je hoed.

Een vierkant gelaat

Als je brede, lage wangen hebt, dan kies je voor ronde hoofddeksels. Wij zijn dol op een bolhoed die je hoog op de haren draagt om je gezicht langer te maken. Ook klokhoeden zijn een optie en geven je een vrouwelijke en retrolook.

Een lang gelaat

Als je zoals Sarah Jessica Parker een eerder lang gezicht hebt, ga je voor een hoed met brede randen om volume en breedte toe te voegen en de aandacht af te leiden. De capelines die je makkelijk vindt in alle afdelingen van de grote merken zijn je bondgenoot om de lijnen van je gelaat visueel in te korten.

Een hoofddeksel voor alle stijlen

De befaamde Parijse baret

Als je geobsedeerd bent door de befaamde chic à la Française, dan is de baret een essentieel onderdeel van deze look. Hij is ook ideaal voor de zogenaamde ‘preppy’ outfits, type schoolmeisje van gegoede families zoals Blair Wardolf in Gossip Girl. Hij wordt gedragen met een cape, een jurk met Claudine-kraag en derby’s voor een braaf-vrouwelijk allure.

De seventies bohemien capeline

De capeline kan je in elk seizoen dragen. Tijdens de winter bestaat hij uit wollen of vilten materialen, en in de zomer vind je hem in de ‘stro’ versie. Het is een prachtige afwerking van je chique hippie- of bohemienlook. Draag hem op een lange bedrukte jurk of op een wijde jeans met compenserende hakken. Rendez-vous bij ZALANDO om je handen te leggen op je capeline.

De bolhoed voor een androgyne look

Er wordt vaak gedacht dat bolhoeden alleen voor mannen zijn, maar nu doet hij het ook prachtig op vrouwenhoofden. Hij valt vooral op als je een beetje een androgyn silhouet hebt en je een jonge dame bent die wat aandurft. Je verandert jezelf in een dandy van de moderne tijden en je valt op in een hoed die het net zo goed bij jou doet als bij je boyfriend.

Brede boord of conotierhoed in vilt voor een rock-look

De hoed met brede rand en de smallere canotier versie geven je een rock-look die meer dan welkom is in je garderobe. Makkelijk te matchen, geven ze een beetje pit aan al je basic outfits. Wij vinden hem nog leuker in de trendy versie met een pluim of een kettinkje eromheen.

Vintage klokvorm jaren ’20

Elegant en vintage als hij is, zal de klokhoed de fans van de The Great Gatsby betoveren. Ook al kan de allure van de jaren ’20 nog verleiden, in 2018 wordt hij gedragen volgens de huidige smaak, met een rechte broek en hemd met ronde kraag en een lederen perfecto. Je kunt ook chique kettingen en armbanden dragen om de gesofistikeerde touch van dit model te onderlijnen. Je vindt ze vooral bij VERITAS.