Zomergeurtjes, verfrissende verneveling, zo’n snikhete seizoen heeft toch wel enkele typische geurtjes. Maar als de zon echt goed haar best doet, moet je wel weten hoe je je parfumeert zonder het risico te lopen dat je lelijke vlekjes op je lichaam krijgt. Met deze tips ruik je geweldig, zonder zorgen.

Zorgeloos parfumeren

Parfum en zon: geen goede vrienden

Zin om van de zon te genieten? Wat bruinen op het strand? Jammer, maar dan doe je beter geen parfum up. Parfum kan je huid overgevoelig maken voor de zonnestralen, met bruine vlekjes op je lichaam tot gevolg. Niet getreurd. In plaats van het parfum rechtstreeks op je huid aan te brengen, spuit je een paar keer op je kleren of haar, of loop je even door een parfumwolk. Warmte en vocht, typisch in dit seizoen, zullen de geurnoten van je parfum intenser dan ooit verspreiden. Als je niet wil dat je omgeving ei zo na stikt, en als je zelf liever geen hoofdpijn wil, overdrijf dan niet met parfum. Een zware, bedwelmende geur is eerder iets voor in de winter. In de zomer riskeer je misselijk te worden van zo’n zware geur.

Zomerse geurtjes die je moet proberen

Er zijn producten op de markt die speciaal bedoeld zijn als zomers alternatief voor wat je gewoonlijk gebruikt. Zo kan je na het douchen een geparfumeerde aftersunlotion of voedende monoi-olie aanbrengen. Een zomerparfum met heerlijke tinten van kokosnoot of exotische bloemen zorgt er bovendien voor dat je overal waar je komt een zomers geurtje verspreidt. Een frisse nevel voor het lichaam bezorgt je ten slotte de hele dag lang een verkoelend gevoel. Al die producten vind je online bij PLANET PARFUM, levering en retourneren zijn inbegrepen.

Ruik de vakantie

Fruitig en zonnig

Zowat ieder merk zet zijn beste beentje voor om dat ene zomerse geurtje met een originele verpakking te kunnen aanbieden dat jou in gedachten meeneemt naar paradijselijke oorden. Bloemen, sinaasappel, bergamot, jasmijn of citroen: typisch zomerse geurnoten zorgen voor een delicate maar opwekkende sensatie. Bij L’OCCITANE vind je producten in vaste vorm of roll-on-formaat. Die zijn erg handig om mee te nemen en zijn perfect voor op het vliegtuig.

Lichte eau de toilette

In de winter zijn vooral eau de parfums in trek, maar ’s zomers zijn de eau de toilettes aan de macht. Ze hebben een veel lichtere samenstelling en zijn ideaal om het hele jaar door hetzelfde verfrissende maar subtiele geurtje te kunnen dragen. Kun je niet kiezen uit het immense aanbod?  Wij kunnen je Chance van CHANEL aanbieden, een florale en sprankelende geur waar niemand nee tegen zegt. Nog een laatste parfumtip: laat parfum altijd in de verpakking zitten en bewaar die op een droge, koele plaats. Dit product houdt niet van temperatuurschommelingen, warmte of vochtigheid. Berg dat mooie flesje dus maar veilig op zodat je er nog lang van kan genieten.