Heb je ook dat probleem? Dat je steeds weer blijft zitten met enkele kousen omdat je op de een of andere manier de wederhelft bent kwijtgeraakt. Wees gerust, je bent niet alleen. Ook bij ons wordt de stapel met overgebleven weeskousen elke week groter. Hoop je er op een dag toch nog iets mee te doen? Lees dan zeker verder. Je vindt hier talloze ideeën om ze een nieuw leven te geven. Want met een creativiteit en inventiviteit maak je voorgoed komaf met dit probleem.

Geef een nieuw leven aan je weeskousen

Je kunt je weeskousen op talloze manieren transformeren. Voor sommige ideeën ga je aan de slag met naald en draad maar echt moeilijk wordt het nooit. En je verbeelding, die mag je gewoon de vrije loop laten. Zo kom je vast nog op gelijkaardige originele ideeën die helemaal bij je passen. Resultaat? Unieke en gepersonaliseerde kunstwerkjes waarmee je iedereen verrast. Dus, haal je schaar, draad en naald maar al boven en begin eraan.

Wat heb je nodig voor je begint te recycleren?

Wist je dat je met je achtergebleven weeskousen je kleine schatten superblij kan maken? En het is nog supergemakkelijk ook. Al wat je nodig hebt, is wat creativiteit en wat basiskennis van naaien. Wat heb je nodig? Een draad, naald en schaar. Daarvoor kan je terecht bij Collishop. En weeskousen natuurlijk. Die kan je gewoon verzamelen in een doos waar je alle weesexemplaren in bijhoudt. Zo moet je op het moment dat je aan je knutselwerk begint, alleen maar even graaien om het juiste exemplaar te vinden. En nu aan de slag met al die ideeën.

Ideeën om je kinderen blij te maken

Houdt jouw kleuter ook van een leuke knuffel? Met een kous maak je de leukste en liefste exemplaren. Je kiest gewoon enkele goed bij elkaar passende weeskousen uit met levendige kleuren die je kleine schat leuk vindt. Vervolgens teken je het dier dat je wil maken. Nu je weet wat je wil maken, snijd je de verschillende stukken uit. Daar maak je zakjes van die je vervolgens opvult met watten, katoen of overschotjes van stof. Tot slot bevestig je alle onderdelen aan elkaar. En om het helemaal af te maken kan je er ook nog oogjes, voelsprieten en andere leuke decoraties op aanbrengen. Je kinderen zullen nooit meer zeuren om een knuffel van Disney. Wil je een gouden tip? Bevestig je kunstwerk aan een bezemsteel zodat je hartendief er paardje mee kan spelen? Natuurlijk kan je ook prachtige poppenkastpoppen maken of leuke kleertjes voor trendy poppen. En waarom niet de kinderen laten meehelpen. Ze zullen met veel plezier helpen bij het knutselwerk.

Andere ideeën om je weeskousen te hergebruiken

Steek je niet graag de handen uit de mouwen of hou je niet van knutselen? Dan zijn er nog andere manieren om je weeskousen een nieuwe bestemming te geven.

Wat als je geen knutselaar bent?

Hou je niet van knutselen? Gebruik dan je enkele kousen om het stof af te doen. In een mum van tijd heb je elk hoekje afgestoft. Hou dus zeker een weesexemplaar bij voor de grote lenteschoonmaak want daar zal die enkele sok goed van pas komen. Je kunt er natuurlijk ook lavendel insteken en ze dan bij de propere was stoppen. Je zal zien dat de heerlijke geur zich snel verspreidt onder al je kleding en de hele dressing. Tot slot kan je ze ook als warmwaterkruik gebruiken. Je stopt er gewoon een rijstzakje in en klaar is kees.

Schenk je weeskousen weg

Heb je nog steeds weeskousen over? Dan kan je ze ook wegschenken aan organisaties die ze recycleren. Zo worden de vezels gerecupereerd om er andere kleding van te maken. In Parijs werd onlangs zelfs een modeshow georganiseerd met kleding die volledig gemaakt werd met weeskousen. Ja, ja, dat kan! Wist je trouwens dat je bij meer en meer grote merken, zoals H&M, je kleding kan binnenbrengen en dat zij die dan recycleren. En je kan van de gelegenheid profiteren om meteen ook je oude schoenen mee te nemen.   Je hebt nu talloze ideeën om je weeskousen een nieuw leven te geven. Aan de slag dus! Laat je creativiteit maar botvieren. En voor de echte durvers? Probeer eens nieuwe koppeltjes te maken met al die weesexemplaren. Motieven of kleuren die bij elkaar passen, je krijgt gegarandeerd een originele combinatie. Of je koopt in de toekomst alleen nog kousen van dezelfde kleur. Ben je er eentje kwijt, dan past ze altijd nog bij de andere.