Praag, de hoofdstad van de Republiek Tsjechië, is de vijfde rijkste stadsregio van Europa. Ze is niet erg in trek bij de doorsnee reiziger, maar toch is de stad sinds enkele jaren een trendy en essentiële bestemming voor koppels die een romantische vakantie willen, anders dan de klassieke bestemmingen. Op anderhalf uur vliegen vanuit Brussel, ontvangt de Tsjechische hoofdstad – Het Venetië van Praag – je met open armen voor een romantische en geschiedkundig interessante vakantie. NECKERMANN biedt je talrijke promoties aan naar deze prachtige stad. Wat de charme van Praag uitmaakt zijn de kleurrijke gebouwen in tal van verschillende stijlen die met elkaar samenleven in de architecturale smeltkroes die de stad is, wat haar iets bohemiens verschaft. Voor een romantische reis, heeft de stad een massa plaatsen en activiteiten op ieders maat, zonder het historische aspect te vergeten dat je kost wat kost moet ontdekken!

Niet te missen

Venceslasplein (Václavské náměstí)

In het verleden heette dit de Paardenmarkt, de naam Venceslasplein dateert uit 1848 en werd gegeven als eerbetoon aan Venceslas I van Bohemen, de beschermheilige van de Tsjechische republiek. Het is een plein in de stad dat je moet gezien hebben en het is er aangenaam wandelen. Je vindt er het standbeeld van de Heilige Venceslas, te paard en met geheven standaard.

De Lucerna Passage (Pasáž Lucerna)

Dit is een passage waar je niet zomaar doorheen loopt, maar waarvoor je de tijd neemt om ze te bewonderen. Ze is versierd met marmer en heeft een koepel in veelkleurig glas waaronder een standbeeld aan de zoldering hangt, de ‘Kůň (paard) dat een ridder voorstelt die zijn standaard hoog houdt op een paard dat is opgehangen bij de poten – een burleske parodie op het standbeeld op het Venceslasplein.

De Karelsbrug (Karlův Most)

De Karelsbrug is één van de symbolen van de stad Praag. Ze is meer dan 700 jaar oud en verbindt het oostelijke met het westelijk gedeelte van de stad, over de rivier Vltava. Wat deze brug zo speciaal maakt, zijn de barokke standbeelden waarmee ze is versierd. Zij wordt dikwijls beschouwd als het symbool van Praag.

Het Kampa-eiland

Niets beter om de drukte van de stad te ontvluchten dan zich te gaan herbronnen op het eiland Kampa: de tuinen, het park, de mooie geplaveide staten en de architectuur van haar huizen maken dit eiland tot iets uiterst romantisch.

Enkele romantische dingen om te doen in Praag

Rijden in een koets!

Uitstapjes met een koets zijn typisch voor de stad Praag. Ze dragen bij tot de charme van de hoofdstad en zijn het symbool par excellence van romantiek. Ritjes in een koets zijn net even anders dan de UBER aanbiedingen die we gewoonlijk voorstellen, vind je ook niet??

En waarom geen klassiek muziekconcert?

Er woonden vele artiesten in Praag, bijvoorbeeld Mozart die in Praag een enorm succes kende. De stad is doordrongen van deze klassieke muziek die je in de straten en de kerken hoort als een voortdurende achtergrondtoon.

Een rondvaart op de Vltava

Wat is er romantischer in het Venetië van Praag dan een rondvaart op de Vltava-rivier! In een warme sfeer en soms zelfs begeleid door zigeunermuziek aan boord, wordt je meegevoerd op een romantische escapade.

Enkele dingen die je moet weten voor je vertrekt

De beste periode om naar Praag te reizen is ongetwijfeld de herfst en de winter als je op zoek bent naar een romantische sfeer, want Praag wordt tijdens de zomer vaak overstelpt door vakantiegangers die op zoek zijn naar festivals waardoor de rust en de romantiek van de hoofdstad wordt verdrongen. We raden je de website aan van HOTELS.COM om een hotel te vinden met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Je moet ook nog weten dat de Tsjechen je nog hartelijker welkom heten als je enkele woorden in hun taal spreekt.