Nood aan wat ontspanning? Maak dit weekend wat tijd vrij voor jezelf! In een wellnesscentrum doe je de nodige energie op en geef je je lichaam alles wat het nodig heeft. Volledig ontspannen, dat is het enige wat je nog moet doen. We zetten graag de mogelijkheden in zo’n wellnesscentrum op een rijtje!

Tijd voor jezelf

Sauna

Een sauna is een houten hut die wordt verwarmd met een houtkachel en komt overgewaaid uit de Scandinavische landen. De sauna is goed voor het hart en stilt gewrichtspijn. In die hut kan het al gauw 60°C tot 90°C warm worden, waardoor je er volledig ontspannen uitkomt.

Hammam

Een hammam wordt niet verwarmd met een houtkachel, zoals een sauna, maar met waterdamp. Met temperaturen tussen 40°C en 50°C is het er ook minder warm dan in een sauna. De hammam is werkelijk goed voor van alles: ontspannen spieren, vrijgemaakte luchtwegen, verbeterde slaapkwaliteit … Na een deugddoende sportsessie of een drukke werkweek is een hammam precies wat je nodig hebt!

Waar?

Sauna, hammam én een zwembad: hoe leuk zou het niet zijn om een plaats te hebben waar je echt alles vindt om tot rust te komen? Heerlijk herbronnen, dat kun je nergens beter. Je vindt in België heel wat plaatsen waar je ook nog eens terecht kan voor verschillende soorten massages en andere vormen van lichaamsverzorging. Geniet nu van promoties bij CENTER PARCS Vossemeren of Erperheide en beleef een rustgevende tijd in deze uitzonderlijke natuurpracht.

De zorgende kracht van water

Thalassotherapie

Bij thalassotherapie wordt zeewater gebruikt om bepaalde lichamelijke aandoeningen te vermijden of te verhelpen. Dat maakt van deze behandeling de ideale manier om weer op adem te komen. Je geniet van de rustgevende sfeer, terwijl professionals zich met jou (en jou alleen) bezighouden. Kijk zeker eens rond bij TRAVELBIRD voor interessante aanbiedingen!

Thermale kuur

Bij een thermale kuur wordt zout water gebruikt om je vermoeide spieren weer ademruimte te geven. Je voert daarbij lichte oefeningen uit in het water. Een bad, jacuzzi of zwembad: het maakt niet uit. Zolang je je spieren maar tot rust laat komen en misschien zelfs wat vet verliest voor dat zomerlichaam!

Spa

Hoeven we dit nog voor te stellen? Alleen of met z’n tweetjes, naar een spa ga je om te genieten van een beautybehandeling en om op krachten te komen. Je vindt er rust, comfort en welzijn, hét recept voor een rustgevend moment. Met tal van massagesoorten en gelaatsverzorgingen, is een spa eerder gericht op het beauty- en wellness-aspect en dus minder geschikt voor wie een medische behandeling nodig heeft. GROUPON heeft heel wat in de aanbieding om je een volledig dagje te laten genieten van de allerbeste spa! Ben je klaar voor de ultieme ontspanning? Je kunt nu de keuze maken die bij je past en er even tussenuit gaan.