Er bestaan niche collecties voor zowat alles: van luxe binnenhuisinrichting tot kindermode. En als twee geliefde merken tijdelijk gaan samenwerken resulteert dit in spetters. Met het nieuwe jaar dat eraan komt, wordt het de hoogste tijd om de kleerkasten van je kleintjes leeg te maken en ze te verwennen met schattige kleertjes die je lieverds vast en zeker zullen appreciëren.

Exclusieve samenwerking voor kinderen

Gap & Disney

GAP Kids biedt deze winter een magische niche-collectie aan. Het merk gaat opnieuw op bezoek in het universum van de DISNEY STORE met haar onvergetelijke helden: Mickey en Minnie. De collectie bestaat uit verschillende kledingstukken zoals jurken, jasjes of ook nog sweatshirts met amusante teksten of afbeeldingen. We vinden hier ook allerlei feeërieke details terug zoals pailletten of schitterende opdrukken om van je kleintjes echte sprookjesprinsessen te maken. En ook de baby’s worden niet vergeten, want er wordt een lijn aangeboden speciaal voor hen, met superzachte kruippakjes en mutsjes.

Stella McCartney & Smallable

Deze twee merken werken samen om een collectie aan te bieden voor meisjes en jongens van 2 tot 14 jaar, bestaande uit 13 stuks. De niche wordt volledig uitgevoerd in biologisch katoen om het duurzame milieu-engagement van de twee partners te respecteren. De dieren-inspiratie is overal terug te vinden met afbeeldingen van leeuwen en katten. Shorts, bermuda’s, zwempakjes en truien vormen de collectie. De prijzen variëren van € 37 tot € 110.  Je vindt ze online op de site van Stella McCartney of Smallable.

Jean Paul Gaultier Junior & Swarovski

Fans van de befaamde Parijse modeontwerper vallen vast voor deze zondermeer briljante nichecollectie! Je herkent zeker de stempel van de Swarovski-juwelen, gespecialiseerd in kristal. JEAN PAUL GAULTIER stelt zijn talent in dienst van de kindermode met het herontdekken van zijn iconische stukken: tutu, matrozenpakjes in katoen en perfecto jurken om er maar enkele te noemen. Een unieke vestiaire vol kleren getooid met kristallen om een haute couture uitzicht te geven aan onze kleinsten. Wedden dat je er zelf spijt van hebt dat je niet in een maatje 12 jaar past? Voor een mooi cadeau voor een klein meisje of een brave jonge jongen, surf je naar melijoe.com of childrensalon.com.

Ethische en biologische prêt-à-porter voor onze peuters

We willen alleen het allerbeste voor ons kleintjes, en dat begint met wat we kiezen om ze te kleden. Er bestaan vele boetieks en verkoopsites die gespecialiseerd zijn in ecologische mode met ethische aanpak. Dit zijn onze meest geliefde adresjes:
  • La queue du chat zag het daglicht in 2005 onder de bezieling van twee jongedames die kleren wilden creëren die het milieu respecteerden en ook het werk van zij die ze maken. Deze online-boetiek spreekt iedereen aan. De mama’s die op zoek zijn naar klassieke kleren en ook voor hun spruiten die amusante en ludieke prints willen in vrolijke kleuren. Kwaliteit is troef, en de prijzen zijn uiterst betaalbaar.
  • Shak-Shuka is een Nederlands merk dat kindermode aanbiedt, maar niet alleen dat. Je vindt hier ook speelgoed, decoratie, accessoires en al het materiaal dat je nodig hebt om je kleintjes in de watten te leggen. Hier worden enkel biologische merken verkocht die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen tijdens de productie. Wij houden van de legging met piratenbootjes en ook van de kruippakjes voor baby’s met geometrische tekeningen.