Het reveillon van 31 december is zonder enige twijfel het meest gevierde feest ter wereld. Maar elk jaar hoor je hetzelfde liedje zingen: ‘Wat doe jij met oudejaar – Ik weet het nog niet, en jij? – Hetzelfde als altijd…’ Het is niet altijd evident om deze avond te organiseren en HET goede idee te vinden. Tussen rustig en uitgelaten wordt er je een waaier aan mogelijkheden aangeboden om Oudejaar (al dan niet) te vieren.

’s Avonds: een memorabel oudejaar?

Met vrienden: de tijdloze klassieker

Die begint meestal thuis en eindigt in een nachtclub of elders … De avond met vrienden wordt meestal geïmproviseerd, wat niet betekent dat die niet geslaagd kan zijn. Het is na het traditionele aftellen naar middernacht dat het feest pas goed in gang schiet … Er zijn dan verschillende goede ideeën! In Brussel bijvoorbeeld, zoals in alle Europese hoofdsteden, mag je je aan alles verwachten. Concerten vrolijken de straten op, vuurwerk op de Grote Markt, discotheken halen hun mooiste spiegelballen boven … Als je niet weet wat te doen, vinden jij en je vrienden vast inspiratie om feest te vieren in de straten van de verschillende Europese hoofdsteden die elk jaar alle mogelijke festiviteiten voorzien voor de overgang van oud naar nieuw.

De romantische avond: 31 in love

Wat is er beter dan een intieme avond met je allerliefste? Deze avond betekent het begin van een nieuwe cyclus en is het ogenblik waarop koppels samen een speciaal moment beleven. Wat is er beter om afscheid te nemen van de 31e dan een diner bij kaarslicht? Waarna je onder de maretak, symbool van het lange leven en de vruchtbaarheid, elkaar de eerste zoen van het nieuwe jaar geeft. Niets weerhoud je ervan om na dit speciale, liefdevolle moment verder te gaan feesten met je vrienden. Als één van je goede voornemens is de liefde te vinden, kunnen de speed dates via FLASHDATE je helpen.

Op reis: vertrek naar nieuwe verten

In de zon: als het zand plaats maakt voor sneeuw

Thailand, Brazilië, Australië, Indonesië, de Dominicaanse Republiek, Tunesië… Tip voor wie het altijd koud heeft: het nieuwe jaar inluiden onder de zon is het perfecte idee. Weg met de sneeuw, de koude en de nacht die al om 5 uur s’ middags invalt, welkom aan het zand, de warmte en de zonnige stranden! Je kunt je sjaals en je pulls ruilen voor badpakken en tongs: met oudejaar versie zomerzon kan je uitkijken naar mooie tijden. Tip: boek op tijd, denk eraan de speciale aanbiedingen te checken op Cheaptickets.be of EXPEDIA.

Ski: op de piste naar het nieuwe jaar

Als je houdt van de traditionele wintersfeer dan kom je hier vast aan je trekken voor gebruikelijke sneeuwfestijnen. Dit is inderdaad de gelegenheid om het concept nog verder uit te bouwen door te overnachten in een gezellig chalet midden in de bergen. De avond bij een uitnodigende haard, kijkend naar een houtblok dat opvlamt in de schouw, een traditionele maaltijd (een goeie Savoye fondue om in dezelfde thematiek te blijven) en de hele familie om je heen. Feest voor groot en klein!

De uitzonderingen: waarom niet?

Nietsdoen: de cocooning versie

Oudejaarsavond moet niet altijd synoniem zijn aan toeters en bellen… Er zijn veel mensen die er de voorkeur aan geven deze avond door te brengen in familiekring met een goede maaltijd en een goeie nachtrust. Ze cocoonen thuis voor de televisie of met een gezelschapsspel. DREAMLAND heeft verschillende gezelschapsspelen in voorraad voor groot en klein. Niets zo goed als je maag overdaad van alle mogelijke soorten besparen.

De anders dan andere oudejaarsavonden: dromen die werkelijkheid worden

Ieder zijn eigen oudejaar! Het begin van het nieuwe jaar is ook de gelegenheid om eens gek te doen. Zowel België als de rest van Europa lopen dan over van extravagantie ideeën voor een avond die helemaal anders dan de andere is. Champagne nippen in een tipi, rock ’n roll dansen op een boot, een heildronk in een boomhut… heb je er zin in? Er zijn massa’s ideeën om de routine te doorbreken. Het budget is er ook naar, maar dit doe je slechts één keer per jaar! Feeërieke maaltijden, of net erg brave, fantastische avonden op idyllische stranden… zijn evenveel ingrediënten waarmee je je perfecte recept kunt samenstellen. Voor wie oudejaar nog niet heeft geprogrammeerd, hopen we dat je JOUW idee vindt om de twaalf slagen van middernacht te vieren!