Ideaal om je even het kerstmannetje te wanen. Ritjes in sleeën voortgetrokken door honden voeren de avonturiers naar een dromwereld! Kilometers over verse sneeuw, alleen op de wereld, over de bergen … heb je er zin in? NECKERMANN biedt jou interessante promoties aan om te gaan skiën in Frankrijk, en waarom zou je niet meteen even gaan hondensleeën? Wat zou je zeggen van een fantastische ontmoeting met die magnifieke husky’s voor de temperaturen opnieuw te hoog worden en de sneeuw verdwijnt? Je hoeft hiervoor niet naar een ander continent te reizen. Verschillende Franse verenigingen bieden je geweldige ervaringen aan in hun stations!

De mooiste landschappen in de Alpen …

Even tussendoor

Tussen mooie wouden op bergwegen… de Alpen bieden verkwikkende evenementen voor wie tuk is op avontuur! In deze regio vind je de grote Franse skistations. Waarom zou je niet eens pauzeren, je skischoenen uittrekken en een ritje gaan maken met de sledehonden?

Arctic Run

Nu richting Valmeinier voor een ommetje in gezelschap van gepassioneerde meesters op dit vlak. Er zijn parcours voor iedereen en zelfs kinderen vinden hier hun gading. Gedurende een ochtend of een initiatie van 30 minuten kan je er een leuke tijd doorbrengen met vrienden of familie, kinderen inbegrepen. Wedden dat je opnieuw en opnieuw wilt na de eerste keer!!! Aarzel niet om informatie in te winnen op hun Facebookpagina, je vindt er zelfs mooie foto’s!

De Jura, waar sledehonden meester zijn …

Niet ver van België…

Omdat het zo dicht bij België ligt, is dit misschien een schitterend idee voor je volgende vakantiebestemming? Je kinderen zullen zich zeker kunnen vinden in een weekendje of een volledige week in de sneeuw, en ze zullen vast en zeker door de besneeuwde valleien dollen. Kijk naar de winteraanbiedingen van NECKERMANN en vergelijk ze met bijvoorbeeld TRAVELBIRD voor meer mogelijkheden tegen slimme prijzen.

De Husky Farm

Prachtige landschappen, een perfecte symbiose met de honden… In een sfeer die herinnert aan Lapland is dit een authentieke plaats om deze activiteit te beoefenen! Je kunt er zelfs logeren als je een typische ervaring wilt beleven eigen aan deze regio! Hun website: https://www.raids-traineaux.com/

Genieten van de natuur in de Pyreneeën?

Bij de Spaanse grens …

Sneeuwcharme met een beetje gekte … Welkom in een wilde en beschermde natuur! Op 1500 meter hoogte kan je je eerste pogingen ondernemen om sledehonden te mennen in het hart van de Pyreneeën.

De noordelijke Sherpa basis

We laten onze koffers achter in Loudervielle, tussen de vallei van Louron en de vallei van Bagnéres de Luchon. De lijst van mogelijke activiteiten is eindeloos: sledehonden, wandelen met honden, of wandelen op sneeuwschoenen en voortgetrokken door husky’s, bezoek aan het park … Er is altijd wel iets voor iedereen om plezier te hebben tijdens een tochtje, van een uurtje, een dag of een week! Hun website is: https://www.sherpa-chien-traineau.fr/ Op zoek naar ontdekkingen? Zet je comfortabel neer in je slee en laat je door je de trekhonden over de bergen voeren …