Vrouwendag België

Promoties tijdens de Vrouwendag

Planet Parfum
Sarenza
Veritas
Hunkemöller
ICI PARIS XL
Yves Rocher
Zalando Lounge
Rituals

Zoals vele andere landen, eert ook België de vrouwen. Ons land viert ze zelfs twee keer: op 8 maart, ter gelegenheid van de Internationale Dag van de rechten van de vrouw, en op 11 november, wat trouwens ook een officiële feestdag is in ons land. Op deze speciale dagen staan we even stil bij de vooruitgang die is geboekt op het gebied van de rechten van de vrouw, en vooral bij welke hervormingen nog moeten worden doorgevoerd om deze rechten te bevorderen.

Profiteer tot -50% korting met de Rituals Outlet in België

Rituals
Bekijk de laatste Rituals kortingscode
Korting: 50%
next

Profiteer tot -60% korting met de promoties van Amazon online

Amazon
Bekijk de laatste Amazon kortingscode
Korting: 60%
next

Cadeaus en promoties tot -65% korting bij Yves Rocher

Yves Rocher
Bekijk de laatste Yves Rocher kortingscode
Korting: 65%
next

Vervolledig je profiel en ontvang een kortingscode van 10% op je verjaardag

Torfs
Bekijk de laatste Torfs kortingscode
Korting: 10%
next

Kortingscode Zalando -10% op je online aankopen

Zalando
Bekijk de laatste Zalando kortingscode
Korting: 10%
next

Tot 20% korting op cadeautips (parfum, crème ...)

24pharma
Bekijk de laatste 24pharma kortingscode
Korting: 20%
next

Krijg om de 2 winkelbezoeken een kortingsbon te waarde van 5%

Planet Parfum
Bekijk de laatste Planet Parfum kortingscode
Korting: 5%
next

Kortingscode About You: Profiteer van -15% korting op je online bestelling

About You
Voorwaarden
Bekijk de laatste About You kortingscode
Korting: 15%
Geldig tot: Verloopt 30 november
next

Kortingscode ZEB: -€10 + gratis levering in België

ZEB
Voorwaarden
Bekijk de laatste ZEB kortingscode
Korting: €10
next

Ontvang een kortingscode van €5 bij Ici Paris XL

ICI PARIS XL
Voorwaarden
Bekijk de laatste ICI PARIS XL kortingscode
Korting: €5
next
Wie biedt de beste deals in België ?
Antwoord arrow-down
Planet Parfum, Sarenza, Veritas, of Hunkemöller, vind hier interessante aanbiedingen online. Bespaar dankzij de lopende online promoties.
Vrouwendag : Wat zijn de laatste online promoties ?
Antwoord arrow-down
violet-background pink-background

8 maart: diverse acties

In België zijn er, net zoals elders, tal van demonstraties geweest op deze Internationale Vrouwendag. In Brussel wordt zelfs een hele week gewijd aan evenementen die verband houden met de rechten van de vrouw. In dit verband werd op 8 maart een conferentie gehouden rond het thema van gendervooroordelen en het stereotiepe beeld dat het onderwijs en de samenleving van vrouwen uitdragen. Daarnaast zijn films en debatten georganiseerd om de clichés rond de perceptie van vrouwen aan de kaak te stellen. Er werden workshops gehouden waarin meisjes konden leren zich te verdedigen tegen mogelijke aanvallers. In de hoofdstad, en in veel andere steden, werden vrouwen ook voor het eerst opgeroepen om te staken. Met deze symbolische demonstratie wilden ze laten zien welke essentiële plaats ze innemen in de activiteiten van het land. Al deze evenementen hebben duizenden Belgische vrouwen in het hele land aangetrokken.

Het nut van een vrouwendag

Deze Internationale Vrouwendag is in België, net als in andere landen, in de eerste plaats een gelegenheid om de belangrijkste vooruitgang op het gebied van vrouwenrechten in herinnering te brengen, zoals de definitieve toekenning van het stemrecht in 1948. In dit opzicht kan Vrouwendag bijdragen aan verdere vooruitgang. Het is ook een gelegenheid om de aandacht te vestigen op alles wat er nog moet gebeuren. Vandaag de dag zijn vrouwen vaker het slachtoffer van agressie dan mannen, verdienen ze nog steeds minder geld dan mannen en zijn ze minder aanwezig in de politieke en economische leiding. Deze dag is ook een gelegenheid om een eerbetoon te brengen aan de Belgische vrouwen die hun rechten hebben kunnen doen gelden door te blijven vechten tegen vooroordelen, en te overwinnen. Of we het nu over de eerste vrouwelijke dokter of minister hebben, vrouwen die bekend staan om hun strijd voor vrouwenrechten, of vrouwen die zich inzetten voor het recht op onderwijs van meisjes, deze pioniers hebben het lot van vrouwen ingrijpend veranderd.

11 november: nog een dag

Elk jaar vieren de Belgen op 11 november de wapenstilstand van 1918, maar het is ook een dag gewijd aan vrouwen – net als 8 maart. Dit is zo al sinds 1972. De datum van 11 november zou gekozen zijn om praktische redenen, het was de enige dag waarop Simone de Beauvoir, de eregast van de allereerste editie van de Vrouwendag, beschikbaar was. Deze traditie is voortgezet, maar lijkt wel wat minder populair te zijn dan de Vrouwendag van 8 maart. Maar in België worden vrouwen vandaag de dag nog steeds gevierd op 11 november. Het evenement wordt elk jaar in een andere stad georganiseerd. In 2018 werd Brussel gekozen om deze dag te organiseren. Intimidatie van vrouwen, op het werk of op straat, was het belangrijkste onderwerp van de dialogen. Tijdens de uitwisselingen en debatten die die dag hebben plaatsgevonden, is er ook veel gesproken over seksisme en racisme. Vrouwen hebben vaak te maken met beide vormen van agressie. Vrouwen die in de jaren zestig de grote strijd van het feminisme hebben meegemaakt, willen deze dag van 11 november graag nieuw leven inblazen. Ze willen graag meer jonge vrouwen warm maken voor het project, om de fakkel aan door te geven.

De meest recente Vrouwendag kortingen:

Korting
Details
Verloop datum
50%
korting
Profiteer tot -50% korting met de Rituals Outlet in België
Vandaag geldig
60%
korting
Profiteer tot -60% korting met de promoties van Amazon online
Vandaag geldig
65%
korting
Cadeaus en promoties tot -65% korting bij Yves Rocher
Vandaag geldig
10%
korting
Vervolledig je profiel en ontvang een kortingscode van 10% op je verjaardag
Vandaag geldig
10%
korting
Kortingscode Zalando -10% op je online aankopen
Vandaag geldig