De Allerheiligenvakantie is belangrijk om weer op adem te komen na de stressvolle eerste weken van het nieuwe schooljaar, maar ook om nieuwe energie op te doen die je nodig zult hebben voor de laatste weken vóór de feestdagen. Maar met het gezin er even tussenuit knijpen is niet altijd even gemakkelijk in november. 

Het weer is natuurlijk niet zo zwoel als tijdens de zomermaanden, en kinderen kunnen zich al snel vervelen. Het is ook moeilijk om een vakantie te vinden voor het hele gezin en toch binnen je budget blijven. Geen paniek, wij publiceren hieronder een korte gids met de beste adresjes voor jou!  

Vakantie met het gezin, binnen ieders handbereik  

Het is belangrijk om de tips te kennen waarmee je geld kunt besparen op je reis- en verblijfskosten, zodat je je tijdens je reis meer extraatjes kunt veroorloven.

Op reis met een klein budget 

Als je een krap budget hebt, ga dan wat korter op vakantie. Je kunt ook zonder een hele week weg te gaan of naar het buitenland te gaan het gevoel ervaren er even helemaal tussenuit te zijn. Er zijn een aantal feestdagen tijdens het jaar met weekends van 2 of 3 dagen of lange weekends van 4 of 5 dagen. 

Kijk voor dit soort vakanties op de websites Centerparcs.be of Sunparks.be. Deze platforms bieden veel van dergelijke vakanties met speciale gezinskortingen. 

En als je voor de allerlaagste prijs wilt gaan, ga dan kamperen! Ga je met het hele gezin? Kies dan voor een stacaravan of een volledig uitgeruste tent om comfortabel te kamperen met z’n allen. 

De website vacansoleil.be bijvoorbeeld biedt talrijke promoties aan tot 50% korting op super-uitgeruste campings in België en in heel Europa. 

Voor minder geld naar het buitenland 

Als je met je kinderen naar het buitenland wilt, kun je het beste kiezen voor gezinsbestemmingen en hotels met faciliteiten voor kinderen (zwembad, parken, clubs ....). 

Op Corendon, website bij uitstek voor vliegvakanties, vind je een ruim aanbod aan gezinsvriendelijke vakanties in het buitenland met bestemmingen in Egypte, Spanje, Griekenland en Turkije.

De website Neckermann.be biedt ook gezinsvakanties in het buitenland met veel kortingen, vooral op autovakanties. 

Activiteiten voor de hele familie 

In een vakantiedorp of hotelclub 

Een heleboel faciliteiten tot jouw beschikking en monitoren die op je kinderen passen en activiteiten met hen doen? Ga dan naar een vakantiedorp of hotelclub. 

Speeltuinen, miniclubs, zwembaden, binnenactiviteiten, workshops schminken ... Zo kunnen de kinderen zich vermaken terwijl de ouders in alle rust genieten.

Op de camping 

De campings liggen vaak aan zee, bij een meer of op het platteland – in ieder geval ergens waar je voldoende mogelijkheden hebt om je kleine avonturiers tevreden te houden! Veel campings bieden amusement en faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en speeltuinen ....  Er is genoeg te doen, naast de traditionele fietstochten en bordspellen. 

Conclusies: kijk uit naar speciale gezinsaanbiedingen, last-minute aanbiedingen of boek net ruim van tevoren om de beste tarieven te krijgen. Zoek uit welke faciliteiten en activiteiten je accommodatie biedt om je kinderen tijdens de vakantie bezig te houden.