Vrienden zijn erg belangrijk in het alledaagse leven omdat je bij hen je zorgen en je twijfels kwijt kunt. Ze zijn er ook om ons aan het lachen te brengen en ons ongelooflijke momenten te laten beleven. Daarom beslissen velen om ook onder vrienden met vakantie te gaan. Maar om dat op zijn best te laten verlopen, moet je je vrienden goed kiezen, in functie van de wensen en verlangens van iedereen.

Vakantie met vrienden: heel wat voordelen

De organisatie 

Allereerst moet je alle vrienden, waarmee je met vakantie wilt gaan, uitnodigen zodat iedereen zich zo goed mogelijk kan organiseren om op D-day te vertrekken. In functie van de beschikbaarheid van iedereen kun je dan een precieze datum vastleggen voor het grote vertrek, maar ook de bestemming kiezen. Dit kan soms leiden tot een echte discussie, want sommigen zullen naar zee willen gaan terwijl anderen de bergen met hun wilde schoonheid verkiezen. Je moet dus de nodige tact aan boord leggen om je vrienden niet tegen de haren in te strijken, en een compromis te vinden dat voor iedereen haalbaar is. Vanaf dan rest er jullie nog alleen het soort logies te kiezen voor het optimale comfort, en dat ook groot genoeg is om je hele groep te kunnen herbergen.

Het logies

Voor een vakantie onder vrienden blijft het huren van een huis de meest gebruikte optie. Inderdaad, als je een huis huurt kan je genieten van veel comfort, maar het grootste pluspunt is dat je allemaal samen logeert. Bovendien kunnen de kosten hiervoor verdeeld worden tussen het aantal personen die meereizen, wat de factuur voor je vakantie aanzienlijk zal doen dalen. Het is waar dat kosten delen ongetwijfeld een van de belangrijkste voordelen is van samen met vrienden op vakantie gaan. In functie van de financiën van elk, kan je dus verschillende kosten delen, zoals deze voor verplaatsingen (huur van een auto, benzine, tol, …) en deze voor maaltijden (restaurant, boodschappen, markt …). Met verschillende mensen samen op één logeerplaats maakt ook het verdelen van de taken eenvoudiger om een goede verstandhouding te creëren, maar vooral om elkaar zo goed mogelijk te helpen.

Plezier alom

Profiteer ervan

Als je met vrienden met vakantie gaat, gun je jezelf meer vrijheid dan als koppels of met de familie. Met je vrienden om je heen, ben je niet bang om te zeggen wat je denkt, gewoon omdat je weet dat je vrienden je niet zullen oordelen, maar eenvoudig naar je zullen luisteren. Toch zijn de vakanties er om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om je zorgen te vergeten. Profiteer van een vakantie met vrienden om nieuwe sportactiviteiten te ontdekken, of om nieuwe trendy spa’s uit te testen die je heel erg zullen helpen om je volledig te ontspannen.

Wees jezelf

Trouwens, je mag niet vergeten om ook een beetje tijd voor jezelf uit te trekken, want na enkele dagen kan je er al genoeg van hebben constant omringd te zijn door je vrienden. Iedereen kan zich dus een vrije dag toe-eigenen om die naar keuze door te brengen. Bovendien zal dit moment van eenzaamheid ideaal zijn om berichtjes naar je familie te sturen. Uiteraard zal je onvergetelijke avonden doorbrengen waar plezier maken zeker van de partij zal zijn. Vakanties met vrienden laten meestal onuitwisbare herinneringen achter waarvan je de foto’s na enkele jaren nog altijd even graag terug opdiept. Als je jong bent is het bovendien van groot belang met je vrienden op vakantie te gaan, en om reizen naar het einde van de wereld te maken, want deze momenten zullen alsmaar schaarser worden bij het verstrijken van de jaren omdat iedereen uiteindelijk zijn eigen weg in het leven zal gaan. Bovendien betekenen de beperkingen van een familieleven dikwijls dat men er niet altijd zomaar met vrienden voor enkele dagen op uit kan trekken!