Vakanties zijn onvergetelijke momenten waar je op een nieuw ontdekte plaats sportieve of culturele activiteiten ontdekt op een relaxte manier. Voor je vertrekt moet je echter goed nadenken over het soort logies dat je wenst. Je kunt opteren voor een hotel met Hotels.com of Booking.com, het huren van een huis met BELVILLA of een appartement of, eenvoudigweg, voor kamperen. Dit laatste alternatief biedt heel wat voordelen, maar ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden vóór je reserveert.

De voordelen van een kampeervakantie:

Om te beginnen moet je weten dat er talloze campings bestaan, zodat je er altijd wel minstens één vindt in de regio of de stad die je wilt bezoeken. Bovendien bestaan er ook gewone of meer luxueuze campings, zodat iedereen kan opteren voor het niveau dat hij of zij verkiest in functie van het budget. Het eerste voordeel van een camping is inderdaad de toegankelijkheid voor iedereen, omdat de prijzen die hier worden gevraagd onmiskenbaar lager liggen dan deze voor een hotel of een vakantiewoning. Kamperen heeft ook het voordeel dat je kan kiezen hoe je logeert want je kunt opteren voor een tent, een mobilhome of een caravan al naargelang je eigen behoeften. Vergeet niet een ommetje te maken langs DECATHLON om de prijzen van je benodigdheden te vergelijken.

Kamperen om mensen te ontmoeten?

Als je kampeert heb je meer kans om nieuwe mensen te ontmoeten, want doordat je dicht bij elkaar verblijft, is het makkelijker om contact te maken en heel eenvoudig nieuwe vriendschappen aan te knopen. Bovendien worden er op een camping veel activiteiten aangeboden zodat je je nooit zult vervelen tijdens je vakantie als je zelf geen uitstappen hebt voorzien.

Animatie op elk vlak

Dit is vooral ideaal voor families, want de kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten speciaal geschikt voor hun leeftijd en zich amuseren met andere kinderen. Bovendien beschikken kampeerplaatsen meestal over restauratiemogelijkheden of supermarkten die ideaal zijn om etenswaren in te slaan zonder de auto te moeten nemen. Je kunt ook deelnemen aan nachtelijke activiteiten, maar evengoed genieten van de omliggende natuur om je te ontspannen door bijvoorbeeld te gaan wandelen.

De nadelen van kamperen:

Het is waar dat kamperen niet voor iedereen is, vooral niet voor families met erg jonge kinderen. Kamperen kan dan inderdaad snel veranderen in een nachtmerrie, want het is nu eenmaal niet eenvoudig om je pasgeboren baby te verzorgen tijdens een verblijf in een tent. De keuze zal dan eerder vallen op het huren van een mobilhome maar de factuur kan dan snel de hoogte inschieten, want je moet bepaalde essentiële dingen huren zoals een verhoogd zitje, een kinderbed of een luiertafel. Bovendien verdragen sommige mensen de nabijheid van anderen gewoon niet, en de camping is zeker dé plaats bij uitstek waar je constant omringd bent door mensen. Geluidsoverlast, vooral ’s nachts, kan erg storend zijn.

Denk aan de huishoudtaken

Kamperen betekent trouwens ook dagdagelijkse huishoudelijke taken uitvoeren, want je moet uiteraard de vaat doen, met een bezem door de tent gaan of ook nog je bed mooi opmaken als je wilt dat op het einde van de rit je waarborg voor je mobilhome volledig wordt terugbetaald. Vergeet geen schoonmaakartikelen te kopen bij BLOKKER voor het vertrek.

Opgelet voor slecht weer

Ook al stellen de meeste campings tal van activiteiten voor, toch is het best mogelijk dat de door jou gekozen kampeerplaats enkel openlucht ontspanning aanbiedt. Dat gaat bij slecht weer snel vervelen, met als gevolg dat je spijt krijgt van je keuze. Om dat te vermijden is het dus van essentieel belang van tevoren inlichtingen in te winnen betreffende de camping en de activiteiten daar zodat je niet voor verrassingen komt te staan eens je er bent. Afsluitend kunnen we zeggen dat kampeervakanties meestal goed zijn voor de portemonnee en voor verandering van landschap, maar dat het van het hoogste belang is om inlichtingen in te winnen over de reputatie van de gekozen camping bij andere vakantiegangers, iets wat je gemakkelijk kunt doen via internetsites zoals Tripadvisor bijvoorbeeld!