Er bestaat vandaag de dag niets dat je niet online kunt kopen. De aarzelende opkomst van internetbetalingen heeft plaatsgemaakt voor een ware revolutie en de mogelijkheden zijn veiliger dan ooit. Online kleren kopen is misschien al behoorlijk ingeburgerd, maar bij geneesmiddelen ligt dat anders. Voor meer informatie kun je altijd terecht op door het FAGG erkende websites als MEDIBIB. Een online-apotheek klinkt erg aanlokkelijk maar gaat toch wel gepaard met enkele risico’s. Lees dus goed onze raad om hier veilig mee om te springen

Eenvoudig en toegankelijk

Medicatie voor een prijsje

Door de concurrenten tegen elkaar uit te spelen slagen online-apotheken erin om erg gunstige prijzen aan te bieden, prijzen die je in de traditionele apotheek niet vindt. Vanaf je scherm heb je bovendien de mogelijkheid om meerdere websites af te schuimen, tot je het goedkoopste product hebt gevonden. Natuurlijk zijn merkproducten veel duurder. Je doet er dus goed aan om naar goedkopere alternatieven te zoeken.

Anonimiteit verzekerd

Het is soms niet evident om aan de toonbank van de apotheek om de hoek uit te leggen wat precies het probleem is. Online winkelen biedt dan meer privacy en dat is een niet te onderschatten troef! Bovendien kun je vaak ook professioneel advies vragen. Zo heeft de online-parafarmacie VIATA een chatfunctie waarmee je op elk moment wordt geholpen.

Nooit meer in de rij staan

Een nummertje trekken en je beurt afwachten, dat is – op z’n zachtst gezegd – het minst leuke moment van je dag. Door je producten via internet te bestellen, bespaar je jezelf heel wat frustratie. Je doet dat waar en wanneer je maar wil en bent absoluut niet gebonden aan openingsuren. Opnieuw een grote troef, deze keer voor mensen met een drukke planning. Bovendien is dit een praktische oplossing voor wie minder mobiel is.

Loop niet in de val

Oplichters online

Als je aankopen doet bij een internetapotheek, moet je vooral alert zijn voor frauduleuze producten. De wereldwijde wildernis van het web is een plaats met veel niet-erkende websites. Plaats je bestelling dus alleen op erkende, betrouwbare sites. Ga vast en zeker op zoek naar meer informatie op een website, om toch maar op zeker te spelen.

Levertermijn en verzendkosten

Zoals dat gaat met elke internetbestelling, moet je ook in de online-apotheek een bepaalde levertermijn in acht nemen. Dat is ook logisch, want je bestelling legt een hele weg af vooraleer hij bij jou op de stoep wordt afgeleverd. Als je dat goed aanpakt, hoef je niet per se erg lang te wachten. ARCOFARMA zorgt bijvoorbeeld dat producten de dag na de bestelling geleverd worden, als je tenminste vóór 17.00 uur de bestelling plaatst. Hoogstwaarschijnlijk moet je verzendkosten betalen. Bij de ene site liggen die al wat hoger dan bij de andere. Ook hier kun je het slim spelen. Sommige online-apotheken bieden gratis levering aan vanaf een bepaald aankoopbedrag.

Gebruik het, maar wees voorzichtig

Let goed op met onlinepromoties. Goedkopere producten zijn altijd leuk, maar dat mag niet ten koste van onze gezondheid gaan. Koop altijd bij erkende internetapotheken om elk risico te vermijden. Zo geniet je veilig en wel van alle voordelen die een online-apotheek te bieden heeft.