De kans is groot dat je je nagels het hele jaar door mooi verzorgt. In de winter verliezen teennagels wat aan belang, maar nu het alweer juli is, is de tijd rijp om onze prachtig verzorgde teentjes met de wereld te delen. Welke technieken gebruiken deskundigen om gezonde nagels te hebben? Welke nagellak is dit seizoen in de mode? Alle antwoorden op je vragen vind je in dit artikel.

Verzorgde nagels, zo moet het

De perfecte vingernagels voor op het strand

De verleiding om je nagels rustig en ontspannen op het strand te lakken is groot. Toch zoek je beter een lapje schaduw op. Door de warmte van de zon loop je het risico dat je nagellak smelt en er nogal rubberachtig komt uit te zien. Pas op met je cocktail, zorg dat die je nagellak niet kan aantasten. Om die vervelende zaken te vermijden en de nagels van een filmster te verkrijgen, denk aan deze tip: vijl je nagels in een ronde of hoekige vorm (naar keuze), verzorg je nagelriemen met een verzachtende gel, scrub je vingernagels wekelijks en hydrateer meteen ook je volledige handen, als je dan toch bezig bent. Vergeet niet een topcoat aan te brengen vooraleer je met de nagellak aan de slag gaat. Die is een verhardende basis die de kleur van de nagellak zal helpen behouden, zodat die intens blijft of niet verkleurt. Interessante aanbiedingen vind je bij ICI PARIS XL.

Wat met je teennagels?

’s Zomers krijgen onze teennagels het uitgebreid te verduren door alles wat er op hen afkomt. Het is dan ook niet eenvoudig om de hele vakantie lang een paar onberispelijke voeten te kunnen showen. Het zwembad met al die chloor, maar ook het zand op het strand zijn onverbiddelijke vijanden van onze teennagels. Dat zand kan wel nog dienen als een natuurlijke scrub. Een topcoat en voedende olie helpen je om je nagels in goede gezondheid te houden. Je teennagels verzorgen doe je op dezelfde manier als je vingernagels. Alleen moet je hier ook rekening houden met eventuele eeltvorming. Dat probleem los je op door je voeten zachtjes in te wrijven met een scrub. Waarom voegen we er geen tikje wellness aan toe? Een verkwikkend aromatisch voetbad met essentiële lavendel- of pepermuntolie zal je goed doen. Je voelt je op slag weer fris en monter. Als het moment aangebroken is om zorgvuldig je teennagels te lakken, spring je zeker eens binnen bij EYES LIPS FACE voor een teenspreider.

Zomer 2019

In de zomer van 2016 zijn pasteltinten de grote winnaars. Zalmroze, anijsgroen, babyblauw en lichtviolet geven je teennagels een onschuldige, zoete look. Op een gebruinde huid doen vinger- en teennagels in beige of gebroken wit het overigens ook zeer goed. Dat staat erg elegant. Wie net iets meer durft en wat meer pop wil, kiest voor koraalkleurige, knalrode of frambooskleurige nagellak. Met deze nagellak bezorg je elke outfit een sprankelend extraatje. Alle nagellaktrends van het seizoen vind je bij YVES ROCHER.