Zegt een rondreis van een week tegen de beste prijs je iets? Griekenland is een bestemming waar je rust en cultuur kunt vinden onder vaak heerlijke temperaturen. Een rijk verleden dat je ontdekt tijdens bezoeken aan befaamde antieke sites, bekend om haar prachtige landschappen die je tijdens verschillende rondritten kunt bewonderen, haar gastronomie en gebruiken… Een vakantie in Griekenland is een vaste waarde voor de hele familie.

Athene: niet te missen

Geschiedenis, musea en wandelingen

Waarom niet eens onderduiken in de antieke oudheid om er een van de 7 wereldwonderen te bewonderen? Richting de niet te missen Acropolis, met een ommetje langs het Parthenon. De plaats is gewoon magisch! ’s Avonds is een wandeling langs de Heuvel van de Muzen een must om je te verliezen in de verlichte site … Vergeet niet naar de Tempel van Zeus te trekken en naar de Poort van Hadrianus die de symbolische ingang van de stad is, of ook nog om te genieten van een beetje groen in de Nationale Tuin. Voor wie fan is van de Olympische Spelen, loopt de weg naar het oude stadion Pierre de Coubertin, ook wel het Panathinaiko genoemd. Tip: huur een hotelkamer nabij Glyfada, zodat je na een welgevulde dag kunt genieten van een wandeling langs het strand.

De nabijgelegen eilanden

Om even iets anders te doen, plan je een korte uitstap per boot naar de eilanden Hydra en Spetsae. De schoonheid van het landschap in combinatie met het blauwe water van de zee, zal een van de mooiste momenten van je reis zijn. Deze eilanden hebben pittoreske en levendige straatjes waar je kunt flaneren voor je in een van de aangelegde kreekjes een frisse duik neemt. Als de lust je bekruipt om opnieuw de zee te kiezen richting Athene, neem dan de boot voor Spetsae waar je ook nog eens de tijd kunt nemen voor een zwempartij.

Het stadscentrum

Als je het geluk hebt hier tijdens het weekend te zijn, mag je de zondagse parade en de aflossing van de wacht niet missen die een onwaarschijnlijke attractie zijn. Op het Syntagmaplein lossen de wachters in traditioneel kostuum elkaar af voor het graf van de onbekende soldaat en het Grieks parlementsgebouw. Voor de onmisbare shopping in de straten van de Plaka, moet je weten dat de verkeersvrije zone zich uitstrekt van de Dionysiou Areopagitou straat tot de Thissio en Keramikos straten

Iets anders: een leuk tochtje

Mycenes

De Peloponnèse is een prachtige streek met diepe dalen en zeldzame vlakten. Vertrek van Athene naar Argolide via het Kanaal van Korinthe waar je je ogen uitkijkt. Voorzie een stop in Epidaurus voor een bezoek aan het theater (het best bewaarde uit de oudheid) en het heiligdom van Asklepios… We raden je aan te ontbijten in Mykene, voor je de calorieën weer afwandelt tijdens een bezoek aan de stad. Vergeet ook de rand van het water niet waar je kunt gaan baden. Opgelet echter voor de zee-egels die hier in grote aantallen voorkomen en die beslist niet erg aangenaam zijn om op te trappen!

Olympia

Op 300 kilometer van Athene kan je de antieke site bezoeken met het stadion en de indrukwekkende vestingen. Na het middagmaal gaat het richting Delphi zonder onderweg de nodige haltes te vergeten op prachtige zandstranden die de route afboorden. De aankomst in Delphi is grandioos, met een prachtig zicht over de vallei met daarachter de zee en een zonsondergang op de koop toe! Indien je Griekenland leuk vond, stellen we je een tweede reis voor naar de Cyclades, via het befaamde Piraeus! Goeie reis!