Tweedehands promoties in België

Bekijk tweedehands artikelen online

2dehands
FNAC
Medion
JBL
Amazon

In de afgelopen tien jaar is de aankoop en verkoop van tweedehandsartikelen steeds populairder geworden. Het is een alternatieve manier van consumeren geworden. Deze nieuwe vorm van handel gebeurt voornamelijk via online platforme en breidt zich uit in België en in vele andere landen. Er wordt een grote verscheidenheid aan tweedehandsproducten te koop aangeboden. Er zijn talloze redenen waarom de huidige consument zijn consumptiepatroon aanpast en tweedehandsartikelen begint te kopen.

Refurbished producten tot -60% korting bij Medion

Medion
Bekijk de laatste Medion kortingscode
Korting: 60%
next

Op zoek naar kortingsbonnen? Bijna gratis bonnen te vinden op 2dehands

2dehands
Bekijk de laatste 2dehands kortingscode
Korting: 80%
next

Bekijk al de gratis tweedehands spullen in België

2dehands
Bekijk de laatste 2dehands kortingscode
Korting: Gratis
next

Refurbished producten: Tot -50% op koopjes

JBL
Bekijk de laatste JBL kortingscode
Korting: 50%
next

Tweedekans: teruggestuurd of omgeruild producten

Coolblue
Bekijk de laatste Coolblue kortingscode
Korting: Tweedekans
next

Tweedehands Anna Field jurken en schoenen op Ebay

Anna Field
Bekijk de laatste Anna Field kortingscode
Korting: Tweedehands
next

Tweedehands Nike-artikelen: Bekijk op eBay.be!

Nike
Bekijk de laatste Nike kortingscode
Korting: %
next
Wie biedt de beste deals in België ?
Antwoord arrow-down
2dehands, FNAC, Medion, of JBL, vind hier interessante aanbiedingen online. Bespaar dankzij de lopende online promoties.
Tweedehands : Wat zijn de laatste online promoties ?
Antwoord arrow-down
violet-background pink-background

Een groeiende business

Sinds 2015 is de omzet van de verkoop van tweedehandsproducten verviervoudigd en het bedrag van de 100 miljard dollar bereikt. Het geëxplodeerde verkeer naar websites en online platforms gespecialiseerd in tweedehandse artikelen, bevestigt deze trend. De tweedehandsverkoop is inderdaad voortdurend in ontwikkeling, en sommige websites trekken maandelijks tientallen miljoenen bezoekers aan. Grote winkelketens van hun kant willen graag een graantje meepikken van dit succes, en openen winkels gespecialiseerd in tweedehandsartikelen. Tegenwoordig zijn alle productcategorieën aanwezig op deze tweedehandsmarkt. Er zijn zelfs speciale platforms voor de verkoop van tweedehandse luxeproducten. Bovendien doen alle sociale groepen mee aan dit fenomeen. Hoewel kopers uit alle leeftijdsgroepen komen, zijn de jongeren - van 18 tot 24 jaar - sterker vertegenwoordigd. Ook zijn er meer vrouwen dan mannen actief op de tweedehandsmarkt. Het zal je dan ook niet verbazen dat bijna een op de twee van de jonge vrouwen van plan is om in de nabije toekomst een gebruikt artikel te kopen.

Waarom tweedehandsartikelen kopen?

De eerste reden ligt voor de hand: tweedehandsproducten zijn veel goedkoper. Wie een beperkt budget heeft kan behoorlijk veel besparen. En hoewel deze artikelen goedkoop zijn, zijn de meeste toch ook van goede kwaliteit. Het kopen van tweedehandsproducten is ook goed voor het milieu. De langere levensduur van een product vertraagt het moment waarop het, als afval, de planeet zal vervuilen. Bovendien beperkt het hergebruik van een product de noodzaak om een nieuw product te produceren en te kopen. We hoeven dus geen grondstoffen en energie te gebruiken om iets nieuws te produceren. Het verzamelen, opknappen en doorverkopen van gebruikte producten biedt voor veel mensen ook nieuwe banen en mogelijkheden voor sociale reïntegratie. Tot slot maakt de verkoop van tweedehandsproducten het mogelijk om vergeten voorwerpen te herontdekken. Gerenoveerde artikelen starten soms een nieuwe modetrend, door hedendaagse accenten aan te brengen aan vintage items.

Belgen kopen tweedehands

Ook in België begint het kopen en verkopen van gebruikte artikelen steeds populairder te worden. Vier op de tien Belgen zijn tegenwoordig voorstander van tweedehandshandel. Meer dan een derde van de respondenten geeft aan dat ze al eens gebruik hebben gemaakt van een platform waar tweedehandse items worden verkocht. Ook in België vinden dit soort transacties vooral online plaats. De Belg bezoekt daarom regelmatig advertentiesites, waar ze een grote kans hebben om het item te vinden dat ze zoeken of een product kunnen verkopen dat ze zelf niet meer gebruiken. Dit betekent echter niet dat er geen gespecialiseerde winkels bestaan, of dat meer conventionele verkoopsmethoden in onbruik raken. Vlooienmarkten en garageverkopen zijn in het hele land een ongeëvenaard succes. Boeken en strips staan op de eerste plaats op de lijst van meest gekochte tweedehandsartikelen, en kleding op de tweede – wat verrassend is. Maar Belgen kopen ook meubels, speelgoed en tuingereedschap op deze manier. Platforms voor tweedehandsverkoop helpen vele Belgen de eindjes aan elkaar te knopen. Deze nieuwe gewoonte stelt hen in staat om voordeel te halen uit voorwerpen die ze niet meer gebruiken. Het is een mooie gedachte dat anderen er wel iets aan hebben en dat de voorwerpen zo een tweede leven krijgen.

De meest recente Tweedehands kortingen:

Korting
Details
Verloop datum
60%
korting
Refurbished producten tot -60% korting bij Medion
Vandaag geldig
80%
korting
Op zoek naar kortingsbonnen? Bijna gratis bonnen te vinden op 2dehands
Vandaag geldig
Gratis
Bekijk al de gratis tweedehands spullen in België
Vandaag geldig
50%
korting
Refurbished producten: Tot -50% op koopjes
Vandaag geldig
Tweedekans
Tweedekans: teruggestuurd of omgeruild producten
Vandaag geldig