Milaan is een stad met een rijke geschiedenis, en als het even kan, moet je er echt een dagje heen (vergeet niet dat TRAVEL BIRD veel promotionele aanbiedingen heeft voor deze bestemming). Je kunt gewoon niet buiten een bezoek aan bepaalde plaatsen en monumenten om wat cultuur op te doen en mooie plaatjes mee naar huis te nemen. Maar - het moet gezegd worden - Milaan is ook de stad van de mode, dus is shoppen een absolute must en het zou echt jammer zijn om niet enkele koopjes van grote merken of van de vlooienmarkt mee naar huis te nemen. Gaan shoppen nella città della moda, geef toe, daar dromen we allemaal wel eens van! Milaan en haar grote luxemerken, haar wijken vol boetieks die allemaal van elkaar verschillen. Kortom, echt een droom! We moeten hier wel aan toevoegen dat Milaan een van de grootste steden van Italië is. Als men het de hoofdstad van de mode noemt, dan is dat omdat mode er overal aanwezig is. De echte vraag is dus: waar moet je heen?

Hou je van luxe?

Il Quadrilatero d’Oro:

Hier bevindt zich de grote wijk van de luxekleding, op het kruispunt van vier straten: Via della Spiga, Via Manzoni, Via Montenapoleone en Via Sant’Andrea. Hier vind je Armani, Prada, Fendi of ook nog Gucci.

La Galleria Vittorio Emanuele II:

Deze majestueuze galerij dateert van de 19e eeuw en huisvest talrijke luxemerken zoals Louis Vuitton en Dolce & Gabbana.

Zoek je naar luxe tegen een lage prijs?

Fidenza Village:

Fidenza Village is een winkelcentrum op ongeveer een uur rijden van Milaan (noteer dat je makkelijk de diensten van  BLABLACAR kunt inschakelen, een organisatie voor carpooling waarmee je je ook in de rest van Italië kunt verplaatsen). Je vindt er vele prestigieuze merken aan gereduceerde prijzen.

Shoppen in Milaan zonder failliet te gaan?

The Highline Outlet:

De luxemerken vallen niet binnen het bereik van ieders beurs, dat is waar. In dit geval is The Highline Outlet het winkelcentrum voor jou! Prêt-à-porter in hedendaagse stijl, maar zonder de buitensporige prijzen!

De Fiera di Sinigaglia:

Als je in de wijk van Ticinese en Navigli passeert, kan je langsheen de kanalen wandelen en elke zaterdag op de vlooienmarkt tijd spenderen zonder te hoeven neertellen.

Voor wie zweert bij Made in Italy

De Brera wijk:

Deze wijk met pittoreske architectuur barst van boetiekjes die getuigen van de finesse Made in Italy en je helpen om de Italiaanse mode te herontdekken.

Een raad voor liefhebbers van lederwaren

De beste boetieks voor leder vind je in de wijk… Chinatown! En inderdaad, ook Milaan heeft zijn Chinatown. Naast de Aziatische restaurants en de fijne kruidenierswinkels, is de wijk ook nog de Milanese nummer 1 voor leder. Als je daar niet vindt wat je zocht, raden wij je aan een oogje te houden op de promoties van grote ledermerken op ZALANDO. Dat zijn dus de adressen die nuttig zullen blijken tijdens jouw shopping. De verleiding is uiterst sterk, maar je moet toch ook opletten. Was het niet Oscar Wilde die zei: ‘de enige manier om aan verleiding te weerstaan, is eraan toe te geven!’ Veel shoppingplezier in Milaan!