Maar wat is dat nu precies, een trendy look hebben? Een kwestie van mode, van tijdperk, van seizoen, stijl, attitude, lichaamsbouw? En wie dicteert de regels van ‘trendiciteit? Laten we samen proberen om te begrijpen hoe je trendy kunt zijn op elke leeftijd en bij elke gelegenheid! Maar laat ons meteen ook proberen om samen de nieuwe trends voor dit jaar te ontdekken…

Voor je trendy bent, moet je jezelf goed leren kennen!

Eh ja, dat is evident. Als je je teveel gaat schikken naar de codes en voorschriften van de mode, hou je geen rekening met je echte persoonlijkheid en ga je soms om het even wat kopen zonder rekening te houden met je lichaamsbouw. Daarom, dames, vermijd onaanvaardbare kleuren en vooral deze die niet bij jouw teint passen. Vermijd kleren die niet geschikt zijn voor je leeftijd of die je insnoeren en platknijpen! En dan zijn er nog die kleine dingen waar je geen eer mee haalt.: het zichtbare merk van je slipje onder je spannende broek, de ‘cheap’ pull die als een zak gaat hangen na de eerste wasbeurt of waaruit je buik komt kijken, en laat dat ‘teveel’ in de kleerkast! Op de sites van SARENZA en LA REDOUTE vind je ook raad om je te helpen de trends te ontdekken en hulp over mode en shopping collecties die speciaal voor jou op maat werden gemaakt!

Wist je dit?

Raad vragen

Charme is dikwijls een kwestie van attitude. Want als je als bezeten kleren en accessoires gaat kopen, werk je beter aan je manier van stappen, en houd je in elk geval altijd mooi rechtop. Vraag raad aan de verkoopsters en test de kleuren uit tegen je huidskleur; opteer voor kleuren die flatteren… en die je natuurlijke troeven benadrukken … Je kent jezelf voldoende goed om te weten wat je moet camoufleren of wat je naar voren moet brengen, ga dus strategisch te werk en vooral: wees discreet omtrent je kleine foutjes! En als je lichaamsbouw onlangs veranderde, en je het een en ander opnieuw moet bekijken, neem dan een foto van jezelf om te zien wat je nu het beste past.

Korte geheugensteuntjes

Zwart slankt af en kleuren lichten je gezicht op … Hakken werken een outfit af (maar de ballerina blijft klassiek en elegant; het belangrijkste is een mooie stap te hebben) en een gecentreerd hemd camoufleert beter je ongewilde rondingen dan een vormloos T-shirt… en de accessoires zijn de afwerking van een outfit (investeer zonder vrees in schoenen, in een handtas die bij je lichaamsbouw past, maar vermijd er uit te zien als een kerstboom door teveel juwelen te dragen, verzorg je haar of draag een hoed om jezelf allure te geven, denk aan je manicure en aan epileren).

Trendy zijn in de ogen van anderen, wat is dat?

De regels worden meestal gedicteerd door wie de mode ontwerpt: er zijn talloze grote couturiers die hun invloed willen laten gelden op het gebeuren. Na de grote défilés is het heel vaak een race van de andere merken om die dingen te gaan namaken, want een klant die zich ‘erbij’, ‘in’, ‘volgens de mode’ voelt, is een gewonnen klant die het gevoel heeft bij een modieuze groep te horen …. En een voorbeeld van goede smaak te zijn, helemaal een prentje voor haar entourage!

En wat moet je doen om trendy te zijn dit jaar?

Als je de niet te missen kledingstukken voor het seizoen wilt kennen, de kleuren, de prints, of de stoffen die je moet dragen, dan moet je weten dat er zich al vele sites in jouw plaats over dat probleem hebben gebogen, zoals bijvoorbeeld het merk ZALANDO. Op hun site, onder de noemer inspiratie, vind je bijvoorbeeld de trends en de musts van het seizoen, de mooiste looks en outfits van de week.

Wat staat deze zomer aan de top?

Back to the future

Dit zomer is het back to the future… we keren terug naar de jaren 70 met bloemenprints, naar de jaren 80 met pofmouwen en naar de jaren 90 met fantasie-brassières. Er is wel iets naar ieders keuze! Strepen zijn er overal: smalle, brede, ze zijn onbetwistbaar de print voor dit zomerseizoen! Voor de iets molliger types moeten we dit soort print afraden!

De zigeunerspirit blijft verder leven!

Het is een grote klassieker geworden, en een mode waar je niet omheen kunt. Mevrouw, opteer voor een lange, wijde rok, een schoudertas en een foulard in de haren!

En in welke kleuren?

Oranje vind je overal terug… het moet gezegd worden dat we een oppeppende kleur best kunnen gebruiken na een te lange winter. Kijk echter uit als je een lichte huidskleur hebt, deze kleur is dan minder flatterend (opteer dan eerder voor roze dat ook erg trendy is). Weet ook dat pastelkleuren een voorkeursplaats innemen in de trends voor dit jaar en dat de tropische of etnische print een vaste waarde blijft!  De tassen, schoenen, jasjes waren volgens de trends 100% goud voor 2015; dit jaar neemt metaalkleur die plaats in! Met felicitaties.

Trends, zelfs om te gaan slapen

Dat is sleepwear! Met new lingerie ben je klaar om modieus te gaan slapen! Dit jaar is doorkijk troef: kant (zwart en sexy), of zijde, de keuze is aan jou!

Scoops voor deze herfst-winter?

De herfst-winter modedefilés hebben de trend al min of meer aangekondigd, namelijk met een vleugje gypsy look, retour naar rock and roll. De lederen jurk blijft een absolute must. Wat stijl betreft, leg je de nadruk op je schouders onder een zachte XXL pull, roze en zwart keert terug, er is fluweel en lurex… Afspraak in het nieuwe jaar met meer details! En voor je de deur uitgaat, gooi je een korte ‘controlerende’ blik op je look in een staande spiegel. Je vindt er erg leuke bij LA REDOUTE.