Omdat we zo vaak onze persoonlijkheid uitdrukken via onze kleren, trekt de trend van kleding met een boodschap ons aan. En hoe! Of het nu is om uitdrukking te geven aan je overtuiging, om te laten lezen in welk humeur je bent of om je levensstijl te bevestigen: er bestaan legio mogelijkheden een boodschap met trots uit te dragen via je T-shirt. Wij ontsluieren voor jou deze amusante en creatieve trend die niet ontsnapt aan onze moderadar. Boetieks zoals  ELEVEN PARIS zijn gespecialiseerd op dit vlak. Ontcijfering, dus.

Laat je stijl voor je spreken

Origineler dan een kledingstuk met de naam van het merk zelf, zegt een boodschap waar je achter staat veel meer over je persoonlijkheid. Om de nadruk op je boodschap te leggen, kies je een mooi lettertype of een opvallende kleur om de aandacht te trekken. Ook al is deze tendens ludiek en gedurfd, dan nog moet je ervoor uitkijken om niet te vervallen in een al te adolescente look. Je zet dus je versleten baskets en je rugzak opzij voor een andere outfit. Om het kind-aspect uit te balanceren, mag je niet aarzelen elegante stukken te kiezen om samen met je topje met boodschap te dragen. Bij het kiezen hiervan mag je de context waarin je van plan bent om je outfit te dragen niet uit het oog verliezen. Om te gaan werken, bijvoorbeeld, vermijd je beter anarchistische citaten of die met een dubieuze humor… een goed verstaander heeft maar één woord nodig!

Een boodschap voor elke look

We claimen onze herkomst

Er is niemand die nog nooit het befaamde ‘I love NYC’ heeft gezien. Ook al is deze look helemaal gedemodeerd, we houden er nog altijd van om te afficheren waar we vandaan komen. Je kiest niet absoluut noodzakelijk de stad waar je leeft om je topje te versieren. Ook al hou je zielsveel van je dorp Stuyvekenskerke, je zult moeten toegeven dat het minder glamoureus is dan een T-shirt met San Francisco erop! Ons hart gaat uit naar de T-shirts van LEVI’S, die zowel klassiek als trendy zijn.

Levensvisies

Om je te helpen ook op maandagochtend met een glimlach aan de dag te beginnen, opteer je voor een kledingstuk met een positieve boodschap. Voor sporten kunnen mantra’s zoals bijvoorbeeld op de debardeur van H&M motiverend werken en je aanmoedigen om je doelen te bereiken. Soms is er niet veel nodig om je week met goed humeur aan te vatten, en hiermee strooi je je levensvreugde als een poederwolk om je heen. Draag het met een spannende, zwarte broek met hoge taille en schoenen met punten voor een elegante en aparte look.

Ook kinderen hebben hun zeg

Bij kinderen zijn kledingstukken met berichten erop die alle ouders in lachen doen uitbarsten erg populair. Wij trekken de kaart van de ondeugende look die kinderen perfect past. Niets verplicht je om de klassieke, gebruikelijke stereotypen te volgen dat meisjes prinsesjes zijn en jongens stoere bonken. Gooi alle genres op een hoop en kies daaruit de boodschap die het beste past bij hun persoonlijkheid. Of het nu gaat om het hansopje van de baby, truien of kleine topjes: je valt ongetwijfeld voor de trend om ukkepukken een bericht de wereld in te laten sturen. Surf naar CATIMINI voor schattige kleertjes met een boodschap.

Trends 2018/2019: borduursel  

Tijdens dit seizoen 2018/2019 is het mode om geborduurde boodschappen te dragen. Als je dacht dat borduren iets was voor oma’s, denk dan nog maar een keertje goed na. Borduren steekt niet alleen alsmaar meer de kop op, het resulteert ook in mooie werkstukjes met artisanale details. Als handwerk niet meteen jouw ding is, kan je surfen naar een site die gespecialiseerd is in communicatie op textiel en die gepersonaliseerde broderie aanbiedt. Het is makkelijk. Alles wat je moet doen is het model kiezen dat je leuk vindt, en de tekst die je erop wilt laten borduren. Fashionista ’s met honderden abonnees op hun sociaal netwerk, zweren bij de tops van Maison Labiche. En we begrijpen waarom. Ook wij vallen voor de tijdloze geborduurde marinelook met daarop geborduurde woorden zoals vrijheid, liefde of gewoon jonge dame.