Energy balls zijn de nieuwste trend op de sociale media. Deze vernieuwende recepten tonen dat gezond en leuk perfect samen gaat én tegen een redelijke prijs. Bovendien heb je alles waarschijnlijk al in huis!

Waar komen ze vandaan?

Het lijkt wel dat iedereen tegenwoordig die kleine, veelzijdige en krokante balletjes, die je in zo veel smaken vindt, zelf wil maken. Ja, ook wij waren geïntrigeerd! Nu we ze door en door kennen, leggen we je alles uit.

Energy balls?

Energieballen zijn kleine balletjes van gedroogde vruchten, noten en andere ingrediënten. De mix van al deze ingrediënten zorgt voor een dikke massa die je tot de typische ronde bolletjes rolt. Maar waarom loopt iedereen er storm voor? Ze zijn gezond, je kunt ze perfect zelf maken en op een zwak moment krijg je er een echte energieboost van! Een extra voordeel waar je niet omheen kunt: je hoeft de balletjes niet te bakken. Het is echter wel aan te raden om de balletjes te laten afkoelen voor je ze opeet. Maar vooral: je voelt je nadien niet schuldig! De balletjes zijn rijk aan calorieën, maar de voedingswaarden en goede vetten maken het zeer interessant!

Zo veel smaken

Wat echt ongelooflijk is aan de energieballen, is dat iedereen ze lust! Er zijn zodanig veel combinaties van ingrediënten mogelijk en ze passen in elk dieet. Vegetariërs en veganisten hoeven niet eens het basisrecept te veranderen; het bevat immers geen dierlijke producten. Ook mensen met een glutenintolerantie kunnen er dankzij de vele recepten van meegenieten. Ook wie een rawfooddieet volgt, vindt zijn gading in het aanbod. De voedingsmiddelen zijn niet bewerkt, er worden geen slechte dingen aan toegevoegd. De ingrediënten zijn puur en moeten gewoon gemixt worden. Waar wacht je nog op?

Hoe maak je ze?

Maak je geen zorgen. Het enige huishoudtoestel dat je nodig hebt, is een mixer. En raad eens? Goed nieuws! De beste prijs-kwaliteitverhouding vind je bij MEDIAMARKT, zelfs met kortingen!

Eén voor allen, allen voor chocolade!

Het eerste recept is erg eenvoudig en vindt iedereen lekker! Je hebt nodig: ongeveer 70 g cashewnoten, 60 g hazelnoten, 8 dadels, twee soeplepels water en enkele druppels vanillearoma. Mix dit in de keukenrobot. Voeg dan cacao en vanille toe en mix opnieuw. Zodra je een compacte, kleverige massa hebt, verdeel je die in kleine stukken en maak je er balletjes mee. Als je dat wenst, kun je ze rollen in geraspte kokosschilfers. Laat de balletjes vervolgens minstens een uur rusten in de koelkast voordat je ze opeet.

Appetijtelijke abrikozen

Voor het tweede recept doen we het met fruit. Je hebt nodig: 150 g amandelpoeder, 150 g gedroogde abrikozen, twee soeplepels honing en wat sesamzaad. Zoals in het eerste recept voeg je alle ingrediënten, behalve het sesamzaad, samen. Mix met de keukenrobot tot een homogene massa. Tip: komt de massa los van de wand? Zie je een grote klomp die ondanks de draaiende mixer amper beweegt? Dan is het klaar! Maak opnieuw mooie ronde vormen van deze abrikoospareltjes en rol ze in de sesamzaadjes. Zet opnieuw een uur in de koelkast en proef daarna! Voor de liefhebbers van snacks zijn deze recepten het perfecte alternatief voor de erg suikerrijke granenrepen. Hou je vooral niet in om je eigen recepten te bedenken. Hop, aan het mixen!