Bzzzzzz … Er is niets zo vervelend als een mug in de slaapkamer! Soms lijkt het wel alsof ze met opzet naast onze oren komen zoemen. Gelukkig bestaan er naast de nieuwste technologieën en grootmoeders goede raad nog een heleboel andere manieren om muggen uit de buurt te houden. Dankzij dit overzicht heb je meteen het juiste antimuggenmiddel beet.

Bedankt, Moeder Natuur

Wierook

Zoek het niet te ver. Alles wat je nodig hebt, vind je in de natuur. Wierookstokjes zijn gemaakt van planten en natuurlijke essentiële oliën. Ze zijn ideaal voor die zwoele zomeravonden op het terras en zelfs voor binnen.

Citroeneucalyptus

De natuurlijke manier die het meest in het oog springt, is essentiële olie van citroeneucalyptus. Dat is een ontstekingsremmende olie, maar verjaagt ook muggen. We raden je aan de olie in kleine hoeveelheden te gebruiken. Sprenkel bijvoorbeeld enkele druppels op een zakdoek of doe wat olie in het antimuggenapparaat, zodat ze zich door de hele ruimte verspreidt.

De juiste uitrusting

Muggennet

Deze grote klassieker heeft niets meer te bewijzen. Hang een muggennet voor het raam en over je bed. Muggen krijgen geen kans en als het binnen te warm is, kun je toch frisse lucht naar binnen halen. Het oogt misschien niet fantastisch, maar morgen hoef je tenminste niet te krabben. Bij COLLISHOP vind je een exemplaar voor elk type bed. Of neem een kijkje bij LA REDOUTE om ook je baby te beschermen.

Spray

Er bestaan twee soorten sprays. Ten eerste heb je sprays voor op de huid. Citronella, lavendel, munt: zo veel keuze, geen enkele beet. Ten tweede heb je sprays voor op je kleren. Die komen uitstekend van pas wanneer je een wandeling in het bos maakt. Want laat je niet vangen: muggen steken dwars doorheen kleren (daar zijn 40% van de gevallen aan te wijten).

Muggenval

Ook in de categorie muggenvallen bestaan er twee soorten om je van dat ongedierte te verlossen. Eerst en vooral heb je de muggenlampen op basis van fotokatalyse. Die lamp scheidt warmte en vocht af en doet zich dus eigenlijk voor als een menselijk lichaam. De val trekt de mug aan en zuigt ze naar binnen met een ventilator. De mug komt vast te zitten en raakt uitgedroogd. Daarnaast heb je ook de elektrische muggenvanger, eveneens erg doeltreffend in de strijd tegen muggen. Je vindt ze onder meer bij FNAC.

Muggenmepper

Dit is de leukste manier om van muggen verlost te raken. Met een goed opgeladen elektrische mepper in de hand maak je in een wip komaf met elke mug door ze te elektrocuteren.

Onthoud dit

Wees voorbereid

Je kunt zelf ook heel wat eenvoudige gewoontes aannemen om muggen te vermijden. Zo laat je best geen eten of voorwerpen met water rondslingeren. Muggen worden daardoor aangetrokken en kunnen er zich op voortplanten. Een andere eenvoudige tip: let op het licht. Probeer de deuren van de slaapkamer, maar ook elders in huis, altijd dicht te houden en het licht uit te laten. Licht trekt muggen aan en als ze eenmaal binnen zijn, krijg je ze niet makkelijk buiten.

Alles in huis

Wat ook helpt tegen muggen, is een ventilator. Die beestjes houden immers niet van wind. Een ander voordeel van een ventilator is dat je tijdens warme nachten niet zult liggen zweten. Ook zweetgeur is een lokmiddel voor muggen. Citronellakaarsen geven daarentegen een geur af waar ze helemaal niet van houden. Jijzelf krijgt er nog een aangenaam geurende kaars erbij, bovenop die fijne zomeravond.

Laatste redmiddel

Als je geplaagd zit met een ware invasie die echt niet meer normaal lijkt, dan raden we je aan contact op te nemen met een bedrijf gespecialiseerd in muggenbestrijding. Vaarwel muggen, welkom rustige nachten! Nu heb je keuze te over om je van die insecten te ontdoen. Doe je het op natuurlijke wijze, maak je het leuker of sta je als een bezetene muggen te verjagen? Aan jou de keuze. Er is niets zaligers dan een verkwikkende nachtrust. We hopen dus dat deze technieken je van pas zullen komen en je definitief van die vervelende insecten verlossen.