Van al onze lichaamsdelen wordt het minst omgekeken naar de lippen. Wat lipstick hier, een beetje lipbalsem daar … Echt veel tijd spenderen we er niet aan, hoewel onze lippen daar wel degelijk nood aan hebben! Met deze tips weet je wat je moet doen voor mooie, volle en kloofvrije lippen. Binnenkort pronk je met een onweerstaanbaar paar lippen!

Verzorg je lippen

Door slecht verzorgde lippen te maquilleren, benadruk je net de imperfecties! Lipstick nestelt zich in de kleine rimpeltjes en uiteindelijk is dat het enige wat je ziet … Dit is wat je moet doen om écht goed zorg te dragen voor je lippen.

Alles begint bij scrubben

De huid van de lippen heeft net als de huid van je gelaat nu en dan nood aan een scrub. Je vindt relatief weinig scrubs die daarvoor dienen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je maakt dat gewoon zelf! Meng wat honing en poedersuiker en masseer de lippen daar in cirkelvormige bewegingen mee in. Zachtjes, hoor! Meer is het niet. Heb je nogal droge lippen, vervang dan de honing door sheaboter.

Hydrateren en beschermen: onmisbare producten

Na een goede scrub is het tijd om te hydrateren! Maak er een gewoonte van om elke dag te starten met een hydraterende lipbalsem. Pas op, kies voor een kwalitatieve lipbalsem met zo weinig mogelijk chemische producten. Ben je niet zo wild van een dergelijke lippenstift, dan kun je ook wat sheaboter of kokosolie aanbrengen. Resultaat gegarandeerd! Bovendien zijn onze lippen erg gevoelig. Toch vergeten we vaak dat ze blootgesteld worden aan uv-stralen. Een lipbalsem met een goede zonnebeschermingsfactor is dus geen overbodige luxe!

Gedaan met gekloofde lippen

Ach, kijk nu! Zodra de weerselementen roet in het eten strooien, krijgen je lippen kloven en dient dat beautyritueel tot niets meer … Gewapend met enkele goede tips heb je het hele jaar door perfect gevormde lippen!

Hydratatie en voeding

Gekloofde lippen zijn vooral te wijten aan koud en droog weer. Jammer genoeg is dat niet alles. Gekloofde lippen kunnen ook opduiken door een tekort aan hydratatie of een voedingspatroon met te weinig essentiële vetzuren. Onthoud dat je dagelijks ongeveer 1,5 liter water moet drinken. Een verzorgd lichaam betekent verzorgde lippen.

Aloë vera en komkommer

Het is nu toch al te laat, denk je? Niet getreurd, er is altijd een uitweg. Tip 1: ga op zoek naar aloë vera in gel-vorm. Die gel masseer je zachtjes in. Aloë vera verzorgt de barsten in je lippen en verzacht de pijn. Tip 2: hydrateer onmiddellijk daarna je lippen met komkommer. Snij een komkommer in fijne reepjes en leg ze zo’n 10 minuten op je lippen.

Naturel ogende make-up

Afsluiten doen we met make-up! Alleen zo krijg je de mooiste lippen. Ga echter niet onvoorbereid te werk!

De juiste lipstick

Je lippen verzorgen zonder make-up te verbannen? Dat kan, als je maar de juiste producten gebruikt! Vermijd hoe dan ook chemische lipstick (jammer genoeg vind je die o-ve-ral). Die lipstick bevat toxische stoffen die je lippen op lange termijn kunnen beschadigen. Kies daarentegen voor natuurlijke lipstick. Zelfs bij de grote merken vind je die steeds vaker. En onthoud: duurder is niet altijd beter!

Gekleurde lippenbalsem

Gekleurde lippenbalsem is door zijn tweeledige functie een topalternatief voor lipstick: enerzijds kun je er je lippen mee hydrateren, anderzijds bezorg je ze wat kleur. Vederlicht maar vooral erg naturel!