In crisistijden, of aan het eind van de maand, is het helemaal normaal om zuinig aan te doen met het geld dat je overblijft. Hoe kan je je toch nog een pleziertje gunnen, in de Belgische mode blijven, en tegelijk je budget in de gaten houden? Hierbij enkele raadgevingen om mooi en trendy te blijven, wat ook je budget is:

1. Koop alleen wat je mooi vindt

Het criterium ‘Heb ik dit echt wel nodig?’ is niet echt van toepassing op de mode. Fundamenteel lijkt het me dat je enkel een lapje stof nodig hebt om correct door het leven te gaan … Een T-shirt, een jeans en dat is het dan: maatschappelijk helemaal aanvaardbaar. Toch is het dragen van een trendy kledingstuk in de loop der jaren noodzaak geworden om je lichaam in zo goed mogelijke omstandigheden te laten zien, of om een en ander te verbergen. Pronken met de kleren die je draagt en je er goed in voelen is nu, in de 21e eeuw een basisvereiste. Vervang je criterium daarom door: ‘Vind ik dit mooi?’ of ook: ‘Zie ik er goed uit in deze kleren?’. Koop enkel wat echt in je smaak valt en voeg hierdoor waarde toe aan je garderobe. Koop geen mode, maar stukken die opvallen, die altijd speciaal blijven en die niet lijken op wat je al hebt: Probeer jezelf opnieuw uit te vinden.

2. Denk na vóór je koopt

Laat je niet halsoverkop verleiden door een rok, een jurk of wat dan ook dat je opeens online of in de winkel ziet opduiken. Probeer goed na te denken vóór je iets koopt. Je tijd nemen laat je toe om:
  • de prijzen en modellen te vergelijken
  • op zoek te gaan naar koopjes
  • te denken aan mogelijke combinaties van kledingstukken

3. Ga shoppen zonder geld op zak

Een interessant shopping-idee om even over na te denken: Je geldbeugel of je bankkaart altijd op zak hebben spoort altijd aan tot kopen. We raden je dus aan om eens te gaan winkelen (in de winkel zelf of online) zonder dat je geld bij je hebt. Bekijk en bestudeer de aangeboden collecties, de modepoppen, wat de winkeljuffen zelf dragen, en aarzel niet om vragen te stellen over de kleren die worden aangeboden: Niets verplicht je tot kopen!

4. Bezoek discount sites en dito winkels

De verkooppunten en winkels gespecialiseerd in kortingen, die gekraakte of zelfs aanvaardbare prijzen aanbieden steken alsmaar meer de kop op. Het is het paradijs op aarde, vooral als je een fan bent van de grote merken. Wees echter op je hoede: een zacht prijsje betekent nog niet dat je voordeel doet. Het risico bestaat dat je meer uitgeeft dan je van plan was. Een andere oplossing is op het Internet te snuisteren naar kleren met korting. Hiervoor raden we je onze promotiepagina voor kleren aan waar je de allerbeste aanbiedingen samen vindt zoals ze nu beschikbaar zijn bij vele Belgische handelaars, op ZALANDO bijvoorbeeld.

5. Geef je garderobe een tweede leven

Besparen op je aankopen kan door goedkoper te kopen, maar ook via een meer productieve ingesteldheid. Heb je al eens gedacht aan breien? Of maak de mouwen van dat jasje dat je al jaren niet meer draagt, wat korter. Je kunt er een wit hemd en een halsketting bij dragen. Op die manier moderniseer je een oud kledingstuk en geef je het een tweede leven zonder ook maar een cent uit te geven!

Tot slot: wees ook voorzichtig met je kleren

Behandel je kleren met respect zodat ze langer meegaan. Dit zijn dingen die je elke dag moet doen:
  • Hang ze op aan kleerhangers en laat ze niet op de grond slingeren.
  • Was ze alleen als dat nodig is, veelvuldig wassen beschadigt ze.
  • Vermijd allerlei vlekken en geurtjes.