We waren reeds gewaarschuwd en nu is het zover: de koudegolf is er. We moeten er mee leren omgaan, want jammer genoeg is het niet mogelijk om je thuis op te sluiten en te wachten tot hij weer weg is. Hieronder geven we je een aantal tips om de vrieskou te trotseren zonder als een sumoworstelaar voor de dag te komen.

Ga voor laagjes maar kies voor gepaste materialen

Als het buiten koud is, zijn laagjes handig om je outfit aan te passen afhankelijk van waar je je op een bepaald moment bevindt. Als je met de fiets naar je werk gaat bijvoorbeeld, zal je het prettig vinden om in de warmte van je kantoor een paar laagjes te kunnen uittrekken. Daarom is het van belang deze laagjes zorgvuldig uit te kiezen.

Technische en natuurlijke materialen om de kou het hoofd te bieden

Om niet verstrengeld te raken in een tiental lagen, kan je beter een goede keuze maken wat betreft de stoffen. Je kunt voor natuurlijke materialen gaan zoals wol, zijde, flanel of kasjmier. Maar hoewel deze wel warm zijn, zijn ze niet waterdicht. Draag deze dus best niet als buitenste laag, of draag er eventueel nog een windjack boven. Vegeet niet dat katoen over isolerende eigenschappen beschikt, dus draag gerust katoenen kledingstukken. Ook intelligente stoffen zijn een goede keuze, ze bieden en behouden immers warmte dankzij hun thermische technische eigenschappen. Het voornaamste voordeel is dat ze vaak relatief dun zijn en daarom zonder problemen onder een trui passen. PRINCESSE TAM TAM heeft een uitgebreid gamma aan vrouwelijke, technische kleding voor de winter.

De kunst van het combineren van laagjes én er trendy blijven uitzien

Zodra je de juiste materialen hebt gekozen om het lekker warm te hebben, kan je beginnen combineren. Begin met een aansluitende body. Let op het model van de top die je er overheen draagt,de contouren van je coltruitje door je top heen zien is nooit erg elegant. Vervolgens kun je een leuke katoenen blouse uitkiezen bij LA REDOUTE of het hemd van je wederhelft lenen voor een geslaagde boyfriendstijl. Voeg daar nog een kasjmier trui en tot slot een ruime jas aan toe. Draag ook een panty onder je broek. Draag niet uitsluitend nauw aansluitende kledingstukken. Een losser vallend kledingstuk zal zorgen voor een isolerende luchtlaag die je lekker warm houdt.

Grootmoeders snufjes om warm te blijven

Er bestaan tal van manieren om warm te blijven, ook al is het buiten echt héél erg koud. We geven je hieronder enkele tips die hun nut al meerdere malen bewezen hebben. Je maakt zelf maar uit zelf wat voor jou het best werkt.

Eten en drinken om op te warmen

Eten verteren warmt je sowieso op, maar sommige voedingsmiddelen verdienen nog steeds de voorkeur boven andere. Eet als een atleet! Geef de voorkeur aan langzame suikers en eiwitten, die meer tijd nodig hebben om door het lichaam te worden opgenomen. Het is niet zozeer het feit dat je warme maaltijden eet of warme dranken drinkt dat je lichaamstemperatuur doet stijgen. Ook al heb je dan af en toe wel een warme chocolademelk nodig om soelaas te bieden.... Het is juist dit gevoel van troost dat de indruk van warmte creëert. Zo hebben Canadese onderzoekers ook aangetoond dat je het minder koud zult hebben als je omringd bent door vrienden dan wanneer je de avond thuis op je eentje doorbrengt.

Bescherm de extremiteiten van je lichaam tegen de kou

Als het koud is zal je lichaam de bloedtoevoer concentreren op je romp. Het is dus erg belangrijk om je handen en je voeten te beschermen. Draag handschoenen of wanten. Als je echt heel kouwelijk bent, kun je er zelfs een hotpack aan toevoegen - deze vind je bij DECATHLON. Dit is ook het uitgelezen moment om je laarzen boven te halen. Het is best om twee paar te hebben: een waterdicht paar voor als het regent en een ander, trendyer paar voor koude, maar zonnige dagen. Koop laarzen met een slipvrije zool, want als het koud is is er ook vaak ijzel. Aarzel niet om even bij een radiator te laten opwarmen voordat je ze aantrekt. Want als je thuis al met koude voeten vertrekt, dan zal je ze niet meer warm krijgen. Bedek tot slot ook je hoofd met een muts, chapka, oorwarmers of een kap. Nu weet je al wat je nodig hebt om Koning Winter aangenaam door te brengen. Vergeet niet dat onbeweeglijk blijven slechts tot gevolg zal hebben dat je ter plekke vastvriest. Beweeg dus! Wees ook niet bang om je helemaal in te duffelen: slechts zij die het koud hebben zijn dwazen.