Wil je dat het altijd lekker ruikt in je huis? Dat is niet zo simpel. Allerlei geurbedervers liggen immers voortdurend op de loer. Denk maar aan de vuilbak, de oven, de koelkast, het toilet of de geur van afgesloten ruimtes. Heeft je neus er genoeg van? Lees dan snel de tips en trucs uit grootmoeders tijd. Zo zorg je goedkoop en snel voor een zalige geur in heel je huis.

Slechte geur bestrijden in je huis

Voor je met parfums begint te sprayen om op die manier slechte geuren te maskeren doe je best eerst een grote schoonmaak (planken, schuiven, de oven, …). De meeste geurtjes zijn nu eenmaal niet bestand tegen een regelmatige poets- en opfrisbeurt. Je zorgt best ook voor een dagelijkse verluchting van zo’n 15 minuten. Klaar met dat alles? Dan kun je nu onze trukendoos opendoen.

Keukengeurtjes

Keukengeurtjes zijn er in allerlei soorten. Ruikt de koelkast bijvoorbeeld naar kaas? Dan zet je er ‘s nachts gewoon een glas melk in of je laat een halve citroen liggen in de deur van de koelkast. Knijp je snel je neus dicht als je de microgolfoven opendoet? Laat dan gedurende één minuut een kom met water en citroendruppels opwarmen. Alle vervelende geurtjes zullen snel verleden tijd zijn. De geur van de vuilbak kan je elimineren door op de bodem een laagje kattenbakvulling te strooien. Alle geurresten worden zo geneutraliseerd door de sterk absorberende moleculen. Voor kattenbakvulling kan je terecht bij ZOOPLUS.

Fris ruikende toiletten

De eerste tip is simpel: maak het toilet regelmatig schoon. Wat kan je nog doen? Zet een schaaltje potpourri van bij Hema neer en schud er regelmatig eens mee zodat de bloemen en kruiden hun geur kunnen afgeven. Verder leg je in het toilet ook een doosje lucifers? Waarom? Omdat de geur van zwavel onmiddellijk andere geuren neutraliseert. Dus als de neus om verlossing schreeuwt, strijk dan twee lucifers aan en je zal zien dat alle geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 Wat doe je tegen tabaksrook?

Kom je de morgen na een feest in een kamer waar gerookt is, dan zal je het meteen weten. Tabaksrook is beslist een van de meest onaangenaamste geuren. Laat daarom altijd een raam openstaan als er gerookt wordt. Zeker in een kamer waar tapijt ligt, gordijnen hangen of stoffen zetels staan. Die houden de geur immers langer vast. Wat je ook kan doen is er zuiveringszout op strooien, het enkele minuten laten indringen en vervolgens verwijderen met de stofzuiger. In de asbak kan je ook wat vochtig zand leggen met kruiden van de Provence. Die zullen de geurhinder verminderen. En denk er zeker aan de asbak regelmatig leeg te maken.

Natuurlijk parfum voor je huis

Heb je de schuldigen van de geurhinder gevonden en geëlimineerd? Dan kan je met parfums ervoor zorgen dat het bij jou thuis altijd heerlijk ruikt. Je kunt kiezen voor natuurlijk producten of andere.

Geurverbeteraars in de supermarkt

De meeste synthetische producten zoals sprays, aerosol of geurverspreiders vind je in de supermarkt. Heb je liever een natuurlijk product dan kies je beter voor een geurkaars, perfect om slechte geur te bestrijden en een heerlijk parfum te verspreiden. Zet daarom kandelaars overal in je huis en creëer met specifiek geurkaarsen een eigen sfeer in elke kamer: gekruid met kaneel in de slaapkamer, bloemengeur in de woonkamer.

Tips uit grootmoeders tijd voor snelle verlichting

Wil je voor je gasten arriveren nog snel enkele geurtjes verdrijven? Gebruik dan een geurdeodorant dat je bijvoorbeeld bij Carrefour koopt. Wil je een meer natuurlijke methode? Dompel dan een wattenstaafje onder in essentiële oliën en wrijf het tegen een gedempte laag. Wanneer je het licht aansteekt, zal de warmte van de lamp de geurmoleculen van de olie verspreiden. Je kunt ook citrusfruit pellen; dat verspreidt immers een sterke geur. Je kent nu alle tips en trucs. In jouw huis hangt vanaf nu dan ook altijd een heerlijke geur. Maar denk eraan: de eerste stap is altijd de grote schoonmaak. Daarna ga je aan de slag met onze tips en trucs. Eerst de slechte geurtjes verdrijven en dan een zalig parfum verspreiden.