Tatoeages zijn absoluut tijdloos, maar er zijn genoeg argumenten om twee keer na te denken vooraleer je met de inkt aan de slag gaat. De naald is geen pretje, het kost veel en de beslissing is onomkeerbaar. Wil je ondanks alles toch een mooie tekening laten zetten? Wij hebben de oplossing: tijdelijke tattoos. De vips hebben ze al ontdekt, nu is het aan jou om ze uit te testen!

Hoe werkt het?

Je herinnert je ongetwijfeld nog die plaktattoos van in je kindertijd. Je vond ze bij de snoepjes en in allerlei vormen en maten. Het concept van de tijdelijke tattoo is al even eenvoudig. Je zorgt dat je huid droog en rein is. Dan verwijder je de beschermende film van de tattoo en breng je de tattoo met de klevende zijde aan op de huid. Vervolgens maak je de tattoo nat met een sponsje en druk je ze lichtjes aan. Een minuutje wachten zodat de tekening goed op je huid staat … Trek het papiertje voorzichtig los, et voilà! Aanschouw je nieuwe beautyaccessoire!

De voordelen

Pijnloos

Deze ervaring komt niet eens in de buurt van de folteringen die je in een echte tatoeagezaak ondergaat. Geen naald, geen onuitwisbare inkt. Met alleen wat water en papier heb je in exact vijf minuten al een realistisch resultaat!

Tijdelijk is tijdelijk

Het gaat natuurlijk om tijdelijke tattoos die hoogstens vijf tot zes dagen blijven staan. Ben je niet tevreden of wissel je van tattoo zoals van kousen, dan volstaat het om met wat zeep of bodylotion de tattoo weg te schrobben. Dit is de uitgelezen kans om een design eerst eens uit testen op een lichaamsdeel en dan pas de onuitwisbare versie te laten zetten. Ga snel naar URBAN OUTFITTERS en bestel jouw collectie tijdelijke tattoos.

Kostenplaatje

De prijs van een echte tattoo wordt berekend op basis van de grootte, de artiest, de werkuren, de kleur en de details. Met andere woorden, er bestaat geen vast tarief, maar wat vaststaat, is dat deze dienstverlening meestal gepaard gaat met een aanzienlijke investering. Een vel tijdelijke tattoos bestaat over het algemeen uit verschillende designs en kosten niet zo veel. Bij ASOS vind je er al vanaf € 7,49.

Look & feel

Heel veel professionele vormgevers ontwerpen hun eigen tatoeages. Je zou ze bijna inkaderen en aan de muur hangen, zo mooi zijn ze! Met Australische inkt kun je fluotatoeages laten zetten, werkelijk uniek! Deze zomer zijn vooral gouden of zilveren sieraadtattoos in de mode. Ze vervangen je echte halsketting of armband op realistische wijze en bezorgen je een zigeunerlook.

Divers aanbod

Waar komt dit nieuwe modeverschijnsel toch vandaan? Van bij de modeontwerpers zelf, natuurlijk! Weet je nog hoe Karl Lagerfeld in 2010 zijn modellen liet defileren met tatoeages van Chanel op de benen en polsen? Ze droegen parels, merklogo’s, kettingen en prachtige bloemen, allemaal in de vorm van elegante tattoos die helemaal bij de haute couture pasten.

Jouw eigen collectie

Stel je eigen collectie tijdelijke tattoos samen voor die moderne, vrouwelijke look van je dromen. Neem zeker eens een kijkje naar de samenwerking tussen blogster Lisa Gachet van Make my Lemonade en onze favoriete cosmeticazaak ICI PARIS XL. Roze flamingo’s, palmbomen en Indianenpluimen zijn slechts het topje van de ijsberg. Wie fan is van oosterse motiefjes, is gegarandeerd te vinden voor een hennatattoo. Eigenlijk is dit een gewoonte bij huwelijken in de Maghreb en worden de tatoeages meestal op de handen gezet. Je kan zo’n drie tot vier weken genieten van deze natuurlijke oranje-bruine substantie. Trouwens, wie weet heb je een kunstenaar in je vriendenkring! Waarom experimenteer je dan niet met bodypainting? Voor een unieke foto, een bijzondere gelegenheid of gewoon voor de fun: maak van jezelf een echt kunstwerk! Bodypainting blijft zo’n vier tot zes uur zitten en gaat er makkelijk af in de douche, eventueel met wat make-upremover voor de hardnekkige plaatsjes.