Elk jaar opnieuw is het reikhalzend uitkijken naar de zomer. De gedachte aan zon, zee en strand doet je al in januari wegdromen naar die verre reis. Als het dan eindelijk zo ver is, houdt niets je nog tegen om wat te bruinen. Neem je voorzorgen. Rep je naar de dichtstbijzijnde winkel van SEPHORA om een zonnecrème die de hele zomer aan je zijde blijft.

Voorbereiding is alles

Doe het nodige

Je huid goed hydrateren is iets wat we het hele jaar door aanraden, maar vooral in de zomer is dit belangrijk om je huid niet te laten uitdrogen. Net voor het hydrateren doe je er goed om te scrubben, zo verwijder je de dode huidcellen en laat je je huid stralen. Spring daar echter niet te kwistig mee om, want té veel scrubben maakt je huid erg kwetsbaar. Voor en na het zonnen moet je natuurlijk ook regelmatig water drinken.

Let op je voeding

Eerst en vooral moet je weten dat bruiningscapsules helemaal geen bescherming bieden tegen uv-stralen. Ze voeden alleen de huid. Kies een formule op basis van vitamine A, C of E met veel antioxidanten die het bruinen stimuleren. Je vindt ze onder meer bij YVES ROCHER, maar wacht niet tot de dag van je vertrek om ze te gebruiken! Een optimaal effect bekom je enkel door er al zo’n drie tot vier weken vóór het zonnebaden mee te starten. Denk ook aan je eetgewoontes: wortels, spinazie, abrikozen, meloenen, tomaten en broccoli zitten vol caroteen, een vitamine die je natuurlijke weerstand verstevigt.

Veilig bruinen

Welke factor voor welke huid?

Mensen met een bleke huid en blond haar hebben alle baat bij zonnecrème met minstens een factor 30 of zelfs een factor 60 voor de meest gevoeligste huidtypes. En hoewel een donkere, matte of zwarte huid minder fragiel is, heeft die ook te lijden onder de zon. Daarom raden we een zonnecrème met factor 10 of 20 aan. Vergeet niet: tussen 12 uur en 16 uur moet je je het meest van al beschermen. De zon brandt dan immers het hardst.

Voor wie en waarom?

Om zeker te zijn dat je een product koopt dat volledig bij jouw huid en behoeften past, moet je aan een aantal dingen denken. Zo heeft een vette huid nood aan een spray of vernevelaar die de huidporiën niet doet verstoppen. Een droge huid is dan weer blij met een lotion of voedende crème. Wil je een product dat nog meer op je noden is afgestemd? Dan moet je erg specifiek gaan kijken. Voor een kinderen is de roller van NIVEA erg geschikt omdat de zonnecrème waterbestendig is. En bescherming en schoonheid kun je dan weer perfect combineren dankzij een anti-aging-zonnebescherming.

Wat na het zonnen?

Als je ondanks al onze tips toch een zonnesteek oploopt, moet je aftersun smeren. Die aftersun zal je huid verzachten met een gevoel van frisheid en de hitte wegnemen. Pas op, een gewoon hydraterend product is niet genoeg om de huid te laten herstellen van de agressieve zon. Tot slot willen we nog deze tip geven om het resultaat van dat hard labeur op het strand nog even te kunnen houden. Je vindt bijvoorbeeld op VIATA producten om langer bruin te blijven. Dergelijke producten helpen je om die mooie tint te behouden met zelfbruinende elementen. Ziezo, je bent helemaal summerproof, het enige dat we nu nog moeten doen, is even wachten op de zon!