Vertrek je binnenkort naar de bergen om te gaan profiteren van de besneeuwde skipistes? Plezier gegarandeerd! Natuurlijk wil je wel goed voorbereid zijn en daarom maak je best een overzichtelijk lijstje van wat er allemaal in je koffer mee moet. Vergeet daarbij zeker niet je toiletzak! Shampoo, tandpasta en andere verzorgingsproducten kan je natuurlijk ook in het skistation kopen maar ze zijn er een heel stuk duurder.

Zich beschermen

Zonnecrème

Wat je zeker niet mag vergeten is een sunblock zonnecrème. In de bergen zijn de stralen immers extra krachtig en ook al zit je middenin de sneeuw, zonder de juiste bescherming riskeer je al snel een zonnesteek of zonneslag. En dat is natuurlijk nefast voor je huid. Kies dus voor een crème met een totale zonnebescherming zodat je tijdens je skitochtjes of je wandelavontuur met sneeuwschoenen niet terugkomt met een roodverbrande huid.

Lippenbalsem

Ook lippenbalsem mag niet ontbreken in je toiletzak als je op skivakantie vertrekt. Gekloofde lippen zien er immers niet bepaald sexy uit. En als je niet uitkijkt, kunnen je lippen in de bergen flinke schade oplopen die bovendien erg pijnlijk is. Als je je lippen goed wil beschermen, breng je best ongeveer om de twee uur een laagje lippenbalsem aan zodat ze goed gehydrateerd blijven.

Om te herstellen

Als je op wintersportvakantie vertrekt, denk je meestal wel aan de juiste kledingoutfit. Maar wat je ook niet mag vergeten is een eerstehulpdoosje. Logisch, want als je gaat skiën heb je af en toe wel eens een pijntje hier en daar.

Medicatie

Een hele stock medicamenten hoef je natuurlijk niet mee te nemen. Wat is wel handig om bij te hebben? Paracetamol en een ontstekingsremmer. Beide producten helpen bij pijn als je gevallen bent of bij rugpijn na een dag van sportieve activiteiten.

Zalfjes

Wat je best ook op je lijstje zet, is een tube Biafine. Die helpt uitstekend om schrammen of rode plekken te verzachten. Rode plekken komen trouwens regelmatig voor omdat de skikleding de hele dag wrijft op je huid en zo de huid soms lichtjes beschadigt. Om een te droge huid te vermijden zorg je best voor voldoende hydratatie. Vooral je handen zijn kwetsbaar. Met een goede vocht-inbrengende crème voorkom je problemen.

Oliën

Na een avontuurlijke en inspannende dag is er niks heerlijkers dan een ontspannende massage om je spierpijn te verzachten. Stop daarom een ontspannende massageolie in je toiletzak en neem ook een hydraterende crème mee. Want zelfs huid die bedekt is, lijdt onder de koude en wordt sneller rood.

Om je te wassen

Natuurlijk neem je best je vertrouwde verzorgingsproducten mee zoals shampoo, douchegel, tandpasta en zeep. Wat je vergeten bent, kan je ook ter plaatse kopen maar in het skistation riskeer je wel het dubbele van de prijs te betalen. Dus, als je extra kosten wilt vermijden, zet je op je lijstje best je dagelijkse verzorgingsproducten.