De solden staan voor de deur! Wil jij jezelf dit jaar extra verwennen? Zegt het je weinig om je spaargeld uit te geven aan nieuwe kleren en toe te geven aan dwangmatig winkelgedrag? Waarom zou je niet profiteren van de solden in België om je cd- en dvd-collectie aan te vullen en je bibliotheek te verrijken met enkele nieuwe bestsellers? Internetshoppers kunnen tijdens de solden profiteren van geweldige promoties op de afdeling ‘cultuur’ van hun favoriete webwinkels. Ze zullen veel nieuwe producten voor het hele gezin tegen lage prijzen kunnen kopen. Met name aan het begin van het jaar kunnen er voorraadverminderingsacties plaatsvinden.

Ontdek de kortingscodes van Amazon

E-commerceplatforms willen over het algemeen hun voorraad onverkochte artikelen na de vakantie verminderen. Welke producten verdienen je aandacht tijdens de solden? Cd- en dvd-sets die speciaal voor Kerstmis worden uitgebracht, zullen waarschijnlijk in prijs worden verlaagd. Vaak bevatten deze pakketten bijvoorbeeld meerdere albums van een geweldige artiest of een serie films van dezelfde regisseur. Houd je specifiek van een bepaald genre, dan kun je tijdens de solden je hart ophalen voor een lage prijs. 

Welke producten kan ik in de soldenperiodes kopen?

Stroop je mouwen op om de verschillende afdelingen van je favoriete webwinkels af te schuimen. De goede deals vind je meestal in de categorieën Promoties of Outlet van webwinkels. Gemiddeld kun je tijdens de solden profiteren van kortingen tussen 10 en 50%. Je zult wel wat moeten browsen om de beste deals te vinden. We raden je ook aan om te kijken naar oudere edities, of het nu gaat om boeken, cd’s of dvd’s. Exemplaren die enkele maanden of zelfs jaren geleden zijn uitgebracht zijn vaak in de solden. Dit kan met name het geval zijn voor series die niet meer op televisie of op streamingplatforms worden uitgezonden. Soms vind je boxen met al je favoriete afleveringen tegen een gereduceerde prijs: ideaal voor je lange winteravonden thuis!

Tijdens de solden organiseren sommige websites uitverkopen in sommige van hun afdelingen. De kortingen lopen dan soms op tot 80% op een selectie van artikelen. Ten slotte is het gebruikelijk om aanbiedingen van het volgende type tegen te komen: één boek kopen, één boek gratis. Op welke items moet je letten tijdens de solden? Zoek naar kinderboeken en stripverhalen. Ook kook- en bakboeken, die razend populair zijn tijdens de feestdagen, zijn vaak afgeprijsd tijdens de solden. Houd je van films, kijk dan naar de promoties op volledige sets van bijvoorbeeld Harry Potter en The Lord of the Rings. Deze geweldige klassiekers zijn altijd leuk om in huis te halen. Muziekfan? Bekijk de aanbiedingen op lp’s en cd’s van populaire hedendaagse zangers zoals Stromae.

Waar in België kun je boeken, films en muziek in de solden vinden?

We raden je aan om direct naar de websites van e-commercereuzen zoals Amazon, FNAC en Cdiscount te gaan. Tijdens de solden kun je voordelige tarieven krijgen op duizenden literaire werken, cd’s en dvd’s. Soms is de levering gratis. Doe jij je culturele shoppingsessies liever op meer gespecialiseerde sites? Blader door het aanbod van Club en vind de boeken die je inspireren. Je kunt ook waardevol advies krijgen voor je volgende boeken en je laten begeleiden bij je aankopen.

Ontdek de kortingscodes van FNAC