Singles Day België

Kortingen Singles Day in België

‘Singles Day’ is een commercieel fenomeen dat uit China komt overgewaaid. In eerste instantie werd deze dag georganiseerd om vrijgezellen in de bloemetjes te zetten, die - zowel in Azië als elders in de wereld - steeds talrijker worden. Deze dag, in het leven geroepen door een aantal e-commerceplatformen en overgenomen door vele grote merken, loopt over van de interessante promoties en wordt gevierd op 11 november 2019, ook in België.

Entreeticket voor het Atomium: 10% korting met Groupon

Actie: 10%
Geldig tot: 30 november
next

Kortingscode Dreamland 10% korting op speelgoed!

Actie: 10%
Geldig tot: 6 december
next

Singles Day

In eerste instantie was Singles Day bedoeld voor vrijgezellen. Het was een idee van een aantal Chinese studenten die de routine wilden doorbreken en hun vrijgezel-zijn wilden vieren. Zij wilden van singles Day een soort van Valentijnsdag maken voor singles. In het begin van de jaren negentig hebben ze een datum gekozen voor hun evenement: dat werd 11 november, een symbolische datum. Deze opeenvolging van ‘1-en’ staat symbool voor al deze jongeren die ervoor kiezen om alleen door het leven te gaan. Op de eerste editie van Singles Day op 11 november organiseerden ze een feestelijke dag, helemaal gewijd aan al wie single is. Het idee heeft andere studenten aangetrokken, en heeft zich geleidelijk verspreid naar andere campussen in het hele land. Het was een gewoonte om die dag online te winkelen. Commerciële platformen hebben het concept overgenomen, waardoor het zich naar de rest van de wereld heeft verspreid – en nu ook in Europa steeds meer aan bekendheid wint.

De dag bij uitstek om te shoppen

Singles Day heeft zich, na verloop van tijd, ontwikkeld als de ideale dag om online te shoppen. Elke 11 november worden online verkooprecords gebroken, die de cijfers van Black Friday ver achter zich laten. In één dag tijd kunnen online shoppers zo’n 20 miljard dollar uitgeven. In de late jaren 2000 heeft een webbedrijf de waarde van dit evenement en deze mooie kans niet laten liggen. Het bedrijf begon zijn klanten elke 11 november speciale aanbiedingen en promoties van een geheel nieuw niveau aan te bieden, met kortingen die oplopen tot wel 95%. Singles valt in november, en is daarom de ideale gelegenheid om aan je kerstinkopen te beginnen denken. Er is zelfs online een specifieke online structuur gecreëerd, die het duizenden handelaren makkelijker maakt om te profiteren van deze buitenkans en hun eigen webstore op te richten. Hierdoor worden miljoenen producten tegen concurrerende tarieven verkocht. Duizenden beroemde merken nemen deel aan dit commerciële avontuur, en bieden items aan die vaak speciaal zijn ontworpen voor singles, zoals solo reizen of andere zaken.

Singles Day in België

Net als in andere Europese landen, heeft Singles Day nu ook naam gemaakt in België. Voor de editie van 2017 was de online verkoop op 11 november goed voor 1% van de omzet van de online verkoop van het hele jaar. Dit evenement wint aan populariteit en begint een belangrijke plaats in te nemen op de Belgische kalender. Net als in Azië zijn het e-commerceplatforms die het concept in handen hebben genomen. Vanaf nu bieden veel merken speciale aanbiedingen en grote kortingen op een breed scala aan producten. Net als andere evenementen die uit het buitenland komen overgevlogen, lijkt singles Day een permanente traditie te worden in België. Er zijn verschillende redenen voor dit succes. Net als in vele andere landen neemt het aantal singles toe. Bovendien is 11 november, de dag van de wapenstilstand van 1918, een feestdag in België. Omdat de meeste winkels die dag gesloten zijn, winkelen Belgen die dag vooral online. Singles Day prfiteert uiteraard van deze situatie.

De meest recente Singles Day kortingen:

Korting
Details
Verloop datum
10%
Entreeticket voor het Atomium: 10% korting met Groupon
2019-11-30
10%
Kortingscode Dreamland 10% korting op speelgoed!
2019-12-06