Een revolutie of een nodeloos gadget, de selfiestick is in ieder geval een van de recente innovaties die de laatste jaren als zoete broodjes de deur uitging. Geen gedoe meer om van jezelf of met een groep een foto te maken voor de grootste monumenten van de wereld. Met een selfie-stick gaat het vanzelf. De prijs ligt tussen 5 en 35€ , een bedrag dat geschikt is voor zowat elk budget. Vraag je je toch nog af of zo’n aankoop wel de moeite waard is, dan vind je hier de voor- en nadelen op een rijtje.

De voordelen van de selfie-stick

Handig: klein en compact

Is het je ook al overkomen dat je aan een andere toerist moest vragen een foto van je te nemen voor een of andere bezienswaardigheid? Toch altijd een beetje vervelend, nietwaar, om iemand daarvoor te storen. Dankzij de selfie-stick is dat verleden tijd. Je neemt nu gewoon zelf alle foto’s wanneer en waar je wil. Bovendien kan je hem helemaal in elkaar schuiven en kan je hem gemakkelijk mee nemen op je wandeling. Bij Fnac vind je al basismodellen voor 5€.

Telescopisch: ideaal voor foto’s in een landschap

Is je arm te kort? Dan is de selfie-stick je redder in nood. Een foto voor de Niagara-watervallen, bovenop de Empire State Building of op de top van de Mont Blanc, … Met de selfie-stick maak je van al deze onvergetelijke momenten unieke foto’s die je zonder nooit alleen had kunnen nemen. Ook voor groepsfoto’s is een selfie-stick vaak onmisbaar. Je wil immers dat iedereen op de foto staat en dat er niemand afvalt. Met dit accessoire maak je probleemloos groepsfoto’s waar de gezichten van al je vrienden op staan.

Fantastisch bij al je activiteiten

Nog een voordeel van deze stick is dat je er ook filmpjes mee kan maken. Zie je het al voor je? Een leuk filmpje van hoe je de helling als een pro naar beneden skiet (tenminste als je een pro bent), of hoe je surft op de golven. Zelfs dat kan met een waterproof selfie-stick. Of hoe je een rollerskate-uitstapje onderneemt in de duinen van Duinkerke.

Mooi: gedaan met de close-ups

Als je een gewone selfie neemt, zie je op de foto vaak al je kleine schoonheidsfoutjes: pukkels, zwarte puntjes, een dubbele kin, … Met een selfie-stick kan je de foto van verderaf nemen en vermijd je dat je deze imperfecties in de kijker zet. Perfect dus voor de ideale foto voor je Facebookprofiel.

Verschillende soorten sticks aangepast aan jouw behoeften

Met bluetooth

Bij Bol.com bijvoorbeeld vind je een bluetooth selfie-stick die zeker een aantal voordelen biedt. Je kunt er niet alleen van op afstand een foto mee maken, je kan hem ook handsfree gebruiken. Zo kan je de stick bijvoorbeeld op een muurtje zetten als je een leuke familiefoto of een romantisch foto met je geliefde wil maken.

 Met een ingebouwde jack

Dankzij deze technologie gaat je stick langer mee. Hoezo? Met de jack sluit je hem direct aan op je telefoon. Zo kan je langer op stap gaan met je selfie-stick zonder dat je hem meteen moet opladen. Bij Media Markt vind je de beste producten.

Enkele voorzorgsmaatregelen

Opgepast voor dieven

Je telefoon op een stok zetten heeft jammer genoeg ook enkele nadelen. Soms steekt je telefoon namelijk de ogen uit van wie minder goede bedoelingen heeft. Als je even niet goed oplet, kan die er dan ook al snel mee aan de haal gaan. Precies daarom hou je best je omgeving goed in de gaten.

Stoor de andere toeristen niet

Als je een foto neemt, ben je soms zo geconcentreerd bezig dat je niet meer let op de buitenwereld. Op die manier stoor je soms andere toeristen die ook foto’s willen nemen. Respect voor de anderen is natuurlijk het sleutelwoord. Ben je een fan van selfies? Dan zal je snel overtuigd zijn van de voordelen die dit accessoire je biedt. Zeker ook voor reizigers die alleen reizen is het een handig instrument. Ze maken op die manier foto’s overal in de wereld van de allermooiste monumenten. Maar ook voor vrienden die groepsfoto’s willen maken is het superhandig. Natuurlijk blijven het altijd toeristenfoto’s. Wil je echte kwaliteitsfoto’s nemen, dan kies je beter voor een reflexcamera.