Gaan sporten is dikwijls een van de goede voornemens die we maken met nieuwjaar. Maar door een overvolle werkagenda, het wispelturige weer, of simpelweg een onoverkomelijke luiheid vinden we altijd wel een excuus om de sportsessie te annuleren. Eén van de motiveringen die je zouden kunnen aanmoedigen om meer naar de gym te gaan is je lieverd meenemen. Je steunt elkaar tijdens de inspanning of je daagt je wederhelft uit. Aan jou om te kiezen wat je het meest aanspoort om je grenzen te verleggen!

Alles weten over samen inspanningen leveren

Opteer voor een intensieve en competitieve sport

Vele disciplines kun je met z’n tweeën beoefenen. Daarmee kun je zelf bepalen welke sport jullie beiden leuk vinden. Je kunt ook beslissen in functie van het doel dat je je hebt gesteld: ontspannen, gewicht verliezen, je lichaam verstevigen, je voorbereiden op een marathon, je energiepunten vinden, enzovoort. Om zoveel mogelijk gewicht te verliezen, te transpireren en cardiotraining, opteer je voor squash of footing. Deze sporten houden je in conditie en zorgen voor osmose met je partner. Vind je eigen kruissnelheid en val met z’n beiden af. Al het materiaal dat je nodig hebt, vind je bij DÉCATHLON. Voor super-energierijke koppels laat boksen of krav maga toe hun ruzies op de tatami bij te leggen met zelfverdedigingsposes of meppen tegen de boksbal of zandzak. Dit zijn ideale sporten om te ontspannen en te leren je te verdedigen. Draag er zorg voor je kracht in de hand te houden en in functie van je partner te gebruiken. Afspraak bij ATHLETESHOP waar je je bokshandschoenen kunt aanschaffen.

Laat je verleiden door meer relaxende activiteiten

Een meer creatieve optie is salondansen waar koppels met artistieke persoonlijkheid het technische aspect kunnen paren aan lichamelijke oefening. Tango, wals, salsa of rumba: de keuze is aan jullie! Dansen is excellent voor de coördinatie, om het vertrouwen in je partner te verstevigen en om tijdens de volgende clubuitstap indruk te maken op je vriendinnen! Wie van de natuur houdt, neemt de tandem, die fiets met twee plaatsen waar je op de pedalen gaat staan terwijl je van het landschap geniet. Dit transportmiddel is ook ideaal voor een romantisch uitje en een vleugje retro met je allerliefste. Yoga, tai-chi of een andere discipline die je energie en je innerlijke kracht opwekt, helpen om je lichaam en hoofd te harmoniseren. Je zal talrijke ademhalings-, soepelheids- of evenwichtsoefeningen uitvoeren. Dit is een uitstekende manier om rustig je dagdagelijkse stress te elimineren.

De pluspunten van fysieke activiteit met je partner

Allereerst is het normaal dat één van de twee partners in een koppel een ander niveau heeft bij bepaalde sportdisciplines. Profiteer precies van dit verschil om van elkaar te leren zodat je snel vorderingen maakt. Je wederhelft wordt zo je persoonlijke coach die je raad geeft en je aanmoedigt zodat je zin hebt om door te bijten. Tijdens het sporten scheidt het lichaam trouwens endorfine af. Dit is een natuurlijk en relaxerend hormoon dat ook tijdens seksuele activiteiten wordt afgescheiden. Volgens sommigen verhoogt dit het verlangen naar elkaar bij het koppel… een goed luisteraar heeft weinig woorden nodig! Tenslotte versterkt sporten in duo je affectieve verbinding en biedt het je kwaliteitstijd aan samen met je geliefde. Samenvallende uren, een gemeenschappelijke interesse, een doel dat je met je tweetjes wilt bereiken … Het zijn al deze kleine dingen samen die een sterker koppel van jullie zullen maken!

Een aangepaste outfit?

Waarom kiezen jij en je partner, om het spel helemaal naar behoren te spelen, niet voor gecoördineerde uniformen? Je bent niet verplicht om de total look na te streven. Je kunt ook voor een kleurencode beslissen, een bepaald merk of ook nog voor identieke accessoires (handdoeken, drankflessen …). We vermelden tenslotte nog dat we gewoon weg zijn van de ADIDAS uniseks kleding die even goed bij jou als bij je partner past.