Boterhammen zitten in de lift. Dat komt in de eerste plaats omdat ze zo eenvoudig te maken zijn. Steeds meer mensen beseffen bovendien dat boterhammen een gebalanceerde maaltijd kunnen vormen. Ben je klaar om nieuwe recepten te ontdekken en de klassiekers op te frissen? Doe dan gezellig mee met ons!

Hartige smaakbommetjes

Boterhammen eet je op eender welk moment van de dag. Je kunt er oneindig veel richtingen mee uit; geef je verbeelding daarbij de vrije loop. Iets als dé voorbeeldboterham bestaat helemaal niet. Je legt op je boterham waar je zin in hebt! Onthoud wel: het belangrijkste ingrediënt van je boterham is en blijft brood. Kies dus slim: roggebrood, notenbrood, olijvenbrood, boerenbrood of het overbekende stokbrood. Aan jou de keuze!

Boterham met auberginekaviaar, rauwe ham en gekonfijte paprika

Deze topper serveer je op een sneetje geroosterd boerenbrood. Maak eerst de kaviaar met het vruchtvlees van een volledige ovengegrilde aubergine. Voeg wat fijngeperste knoflook toe, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en provençaalse kruiden of thijm. Strooi er ook wat van op het brood. Beleg het sneetje brood met rauwe ham. Gril de paprika gedurende tien minuten in de oven, pel hem en snij in reepjes. Leg de reepjes op de rauwe ham, voeg wat zout toe en proeven maar! Heb je niet al het nodige materiaal in huis? Bij COLLISHOP vind je alles wat je nodig hebt.

Tomaat en mozzarella, maar dan anders!

Een niet te missen recept dat je buikje altijd vrolijk stemt, is de klassieke combinatie van tomaat en mozzarella. Snij een vers stokbrood doormidden en bestrijk het met olijfolie. Leg afwisselend een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella op het brood. Werk af met basilicumblaadjes en enkele olijven. Leg het geheel onder de grill tot de mozzarella lichtjes begint te smelten. Kruid af naar eigen smaak. Ziezo, klaar!

Lekker zoet-zout met zalm en mango

Leg een sneetje roggebrood op de grill. Smeer er wat verse room of roomkaas op. Beleg met enkele sneetjes gerookte zalm en bestrooi met dille. Voeg enkele reepjes ui toe en werk af met fijne sneetjes (niet te rijpe) mango. Kom je enkele ingrediënten te kort? Doe dan online boodschappen bij CARREFOUR!

Zoete boterhammen voor een zoete afsluiter

Er is niets beters tegen de honger dan een rijkelijk belegde boterham. Als ontbijt, om de hele dag op krachten te blijven, of tijdens een verrassende brunch met je vrienden. Test alvast de volgende recepten eens uit!

Een klassieker tegen de kleine honger

Onmisbaar: boterhammetjes met boter en confituur of ander beleg. Durf los te komen van je gewoontes en probeer eens iets gewaagds en origineels! Je bezwijkt ongetwijfeld voor een boterham met banaan, chocolade en koffie. Zet een kop sterke koffie en laat er enkele schijfjes banaan in weken. Neem een fijn stokbroodje, snij het middendoor en besmeer met chocoladepasta. Leg er de doordrenkte bananenschijfjes op en bestrooi met kokosschilfers.

Creatief met fruit voor de echte lekkerbekken

Hou je van vers fruit en een vleugje verbeelding? Dan zijn deze recepten zeker je ding! Bestel een fruitmand bij CIRKLE en laat je creativiteit de vrije loop. Neem nu bijvoorbeeld een boterham met mango, appel en passievrucht. Karamelliseer de mango, snij de grannysmithappels in kleine stukjes. Van de passievruchten maak je een coulis: breng het vruchtvlees van een dozijn passievruchten samen met sinaasappelsap en 40 g suiker aan de kook. Los een soeplepel aardappelzetmeel op in een beetje koud water en voeg dit mengsel toe aan de bereiding. Roer meteen stevig door. Haal de coulis door een puntzeef. Beleg een sneetje geroosterd wit brood met de gekaramelliseerde mango en wat jus. Voeg de appel toe en giet er wat gezeefde passievruchtencoulis over. Nu je inspiratie hebt opgedaan voor eenvoudige boterhammen die iedereen met verstomming slaan, is het tijd om je creatieve brein aan het werk te zetten en zelf originele recepten op het ritme van de seizoenen te bedenken. Durf smaken te combineren voor de meest verrassende resultaten. Eet smakelijk!