Lekker nietsdoen op een fijn zandstrand, terwijl je een cocktail drinkt en uitkijkt over het turquoise water… wie droomt daar niet van? Hier, om je het water in de mond te doen krijgen, nemen we je mee op wereldreis langsheen de mooiste stranden! Surf vervolgens naar CORENDON om de beste promoties van het moment te vinden.

In Nieuw-Zeeland: welkom op Mars!

Erfgenaam van een ver en kostbaar verleden is dit Nieuw-Zeelandse strand vooral bekend om haar rotsen in de vorm van eieren die meer dan 60 miljoen jaar oud zijn. Deze rotsen zijn indrukwekkend, niet enkel door hun grootte, maar ook door hun vorm, gladgeslepen door de erosie. Op het Koekohe-strand, vind je een goeie honderd van deze ‘Moeraki Boulders’, wat het schouwspel nog ongelooflijker maakt. Je waant je op een andere planeet!

In Australië: ogen wijd open!

Het witte paradijs

Iedereen is het erover eens dat Whitehaven Beach ongetwijfeld één van de mooiste stranden ter wereld is! Wit zand, helder water en een beschermde natuur… EXPEDIA brengt je erheen. Een cocktail is ideaal om enkele heerlijke momenten door te brengen! Je vindt dit strand op het eiland met dezelfde naam, in het Noordoosten van Australië. Dit stukje paradijs is enkel per boot bereikbaar, wat dat extra vleugje charme en intimiteit verleent aan deze plaats. Alles wordt eraan gedaan om deze site intact te houden, dat is ook de reden waarom dit strand één van de properste van de hele wereld is. Nog een raad: reis via Shute Harbour of het eiland Hamilton om Whitehaven Beach te bereiken, maar ga er niet aan het begin van het jaar heen, want dan wordt zwemmen er afgeraden omwille van de vele kwallen!

De 12 Apostels

Dit is het wow-punt van de ‘Great Ocean Road’! Nadat je London Bridge, Loch Ard Gorge en Kenneth River bent gepasseerd, vind je het panorama van de 12 Apostels via een weg die al even natuurlijk als wild is. Je kan niet anders dan deze kalksteennaalden van meer dan 45 meter hoog met open mond bewonderen! Er zijn er nog 8, de 9e is in 2005 in elkaar gestort! Net zoals de ‘Moeraki Boulders’, is het dankzij de erosie dat we dit spektakel kunnen bewonderen. Nog wat advies: ga erheen tijdens een zonnige dag of bij het vallen van de avond voor het beste uitzicht.

Op de Malediven: voor een sterrennacht

Stel je een mooie dag voor…. met boven je een sterrenhemel die in de verte verglijdt in de oceaan … Wil je dit in het echt zien? Weet dan dat je dit spektakel kunt bewonderen op de Malediven. De kusten van de door sterren verlichte zee rondom het eiland Vaadhoo worden opgelicht door kleine blauwe sprookjesachtige verschijnselen. In werkelijkheid is dit fytoplankton dat elke nacht oplicht tijdens het ‘rode tij’. Daarom komen duikers van over de hele wereld hierheen om dit originele onderwaterspektakel te bewonderen. Een kleine raad: als je een uniek moment wilt beleven met je teergeliefde biedt dit onbewoonde eiland de juiste accommodatie om gedurende een enkele nacht enkele uitverkorenen te herbergen voor een onvergetelijke romance!

In Spanje: het strand van de kathedralen

‘Het is in Galicië dat je de mooiste stranden van Europa vindt’ zullen de Spanjaarden je zeggen, en ze hebben geen ongelijk! Het Strand van de Kathedralen wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Europa. Het heeft grotten en kliffen in de vorm van bogen die bezocht kunnen worden. Klein minpunt is dat de streek erg toeristisch is en het bezoek daarom beperkt wordt tot 5000 personen! Omdat het strand bij hoog water onderloopt, moet je ervoor zorgen er aan te komen bij laagtij. Denk aan GOPRO ! Nog een kleine raad: ga er vroeg heen om de toeristen en het tij te vermijden, schrijf je gratis in via het Internet om je toegang te reserveren: https://ascatedrais.xunta.es/. De meest befaamde stranden liggen in Oceanië, dus weet je nu waar je de zomer kunt doorbrengen. Maar wees niet bang, of het nu in Spanje, Frankrijk of Italië is… ook Europa heeft prachtige stranden. Je hoeft helemaal niet zo ver te gaan om je op het warme zand te koesteren, in een decor als een prentkaart.