De herfst komt er met rasse schrede aan. Gedaan met de mojito’s aan de rand van het zwembad en de barbecue in de tuin. Het zwempak wordt in de kast weggeborgen en we halen onze kantoorkleren opnieuw boven. Voor een elegante look die past bij je werkomgeving is soberheid troef, maar dat betekent niet dat je al je modeprincipes overboord moet gooien. Wij stellen je hier enkele essentiële, dagdagelijkse zakelijke kledingstukken voor die je zeker moet hebben hangen en laten je zien hoe je die kunt dragen met een persoonlijke touch.

Essentials van de beroepskledij

Het witte hemd

Het witte hemd is een onmisbaar onderdeel van de garderobe van elke vrouw, zowel voor op het werk als daarbuiten. Het kan beter dan welk ander kledingstuk ook geïntegreerd worden in alle outfits voor alle gelegenheden. We raden je daarom aan om er verschillende te kopen met een gecentreerde snit, in een lichte, vloeiende stof voor de warme periodes, met een lavallière-kraag voor een retro-look of met zakken en trendy details. Zorg er zeker ook voor dat je een kwaliteitshemd koopt. In synthetische stoffen ga je zweten en krijg je geelachtige kringen onder je armen die je chique en professionele look helemaal bederven.

De gecentreerde broek of de tailleurrok

Om een verzorgd en gesofistikeerd allure uit te stralen draag je het best gecentreerde kleren. Dat zijn tijdloze items die bij om het even welke gelegenheid passen en die je zelfverzekerdheid geven en je het respect van je collega’s doen winnen. Het merk COMPTOIR DES COTONNIERS staat bekend voor haar klassieke kleding met chique snit. Klik op tailoring om hun collectie voor op het werk te ontdekken. Rok/broek tailleur zijn vaste waarden om aan te trekken voor een vergadering.

De eenvoudige blazer

Voor je kledij van elke dag is een blazer ideaal. Tijdens de herfst-zomer is die ook aangenaam om je warm te houden. Er bestaan massa’s modellen, met knopen, open, met prints, uni, lang, of kort, enz. … Voor op kantoor en als je er slechts één wilt kopen, raden we je een zwarte of marineblauwe uni-blazer aan. Dit is een passe-partout die met alles kan worden gecombineerd. Wat het materiaal betreft, zorg je ervoor dat er gedeeltelijk elasthane in zit voor maximaal beweegcomfort.

Hoe een kantooroutfit personaliseren?

De eerste raad die je moet onthouden is dat je jezelf moet blijven, want alleen die kleren waarin je je goed voelt, geven je rust en zelfverzekerdheid. Om een persoonlijke touch toe te voegen aan een klassieke werkoutfit, kan je gaan spelen met accessoires. Een parelsnoer, een gevlochten riem, schitterend lippenrood of een pochetje met print zijn evenveel elementen die je toelaten je look te personaliseren. Waarom geen jurk proberen? Verzeker je ervan dat die van knielengte is met een snit die niet teveel laat zien. Wij houden veel van de modellen van FRENCH CONNECTION die terzelfdertijd trendy en aangepast aan het werkmilieu zijn. Schoenen zijn ook een makkelijke manier om je outfit te personaliseren. Voor een broek-jas ensemble kies je vrouwelijke pumps die een beetje glamour toevoegen. Wie niet zo van hakken houdt, kiest voor derby’s, mocassins, ballerina’s of richelieu’s.

Wat vermijden in je garderobe

Om je geloofwaardigheid te behouden, bestaan er bepaalde kledingstukken die je toch beter voor je vrijetijd houdt. Te kort kan niet. Mini-shorts, crop top, gedecolleteerde jurk en rok tot midden je billen zijn niet op hun plaats op het kantoor. Aanpassende kleding is OK, als het maar niet te strak zit. We kiezen daarom eerder voor een broek met rechte snit boven een tweede-huid slim en een portefeuille- of manteljurk (zoals deze van KAREN MILLEN) boven een vorm-volgend model. Je vermijdt ook best een mengsel van prints, dit is niet het moment om voor mode-expert te gaan spelen, je neemt beter geen onnodige risico’s. Tot slot zijn uiteraard doorkijkleren absoluut verboden. Om je collega’s niet te choqueren draag je een hemdje onder je bloeze of kies je voor opake stoffen.