De Olympische Spelen komen eraan, en dat is uiteraard de gelegenheid om deze stad die barst van de verrassingen te gaan ontdekken. Paradijselijke stranden, uitzichten die je de adem afsnijden, uitzonderlijke wandelingen … Je verveelt je nooit in Rio en dat zullen we jou ook bewijzen. NECKERMANN brengt je er het hele jaar door naartoe, en dit tegen een zacht prijsje. De stad zelf is magnifiek, maar voor de wijde vergezichten nemen we je mee naar de meest exotische plaatsen. Op naar een tropische zomer. Hou je klaar, het wordt klimmen!

En als je nu eens van een beetje hoogte genoot?

De Corcovado en zijn Christus de Verlosser

Eén ding is zeker… hij heet je met open armen welkom. Christus de Verlosser troont 700 meter boven alles uit, en is over de hele wereld gekend om zijn grootte en uniek charisma. Als je weet dat dit beeld van overal in de hele stad zichtbaar is, dan kan je je inbeelden wat het zicht van daarboven moet zijn. Neem de kabelbaan om er te komen, de prijs is erg betaalbaar, en je zult je de klim niet berouwen. Het is zelfs mogelijk om daarboven te picknicken om de ervaring nog uit te lengen.

Het Suikerbrood

We gaan door op onze tocht en nemen de stoeltjeslift om de ‘Pão de Açúcar’ te bezoeken. Het is een echte blikvanger als je de stad wilt bezoeken. Je geniet hier van een panoramisch uitzicht dat je de adem zal afsnijden. Als je van dieren houdt, kan je hier kleine aapjes zien, die je ongetwijfeld goeiedag komen zeggen: de Mikos! Voor een onvergetelijke foto schaf je je een puik fototoestel aan bij MEDIAMARKT.

Een beetje groen?

Het woud van Tijuca

Dit woud is een gigantisch natuurpark en neemt een groot gedeelte van de stad Rio in. Het is trouwens het grootste stadspark ter wereld. Je kunt het bezoeken met een Jeep voor 4 uren puur plezier, of een namiddag voor een wandeling met de hele familie. De goedkoopste wandeling voor families of voor paartjes is deze van de ‘Dois Irmaos’. Begin met een korte autorit in de favela waar toeristen mogen komen en stijg dan op naar boven, met of zonder gids. Van bovenuit heb je een zicht over de ganse stad!

De wandeling van de Pedra da Gavea

Voor wie niet bang is uitgevallen, is er de wandeling van de ‘Pedra da Gavea’ (op 845 meter) waarvoor je je kuiten goed moet insmeren. Begin met 45 minuten stappen, dan 45 minuten naar boven klimmen over rotsen, en hier begint de inspanning pas: om de beklimming af te maken, moet je 20 meter verticaal omhoog klimmen zonder touw. Het is niet echt gevaarlijk, maar we raden het toch af als je aan hoogtevrees lijdt. Eens boven aangekomen, valt er niets meer te doen dan te genieten van de beloning voor al je inspanningen met een uniek zicht over Rio, ongetwijfeld een van de allermooiste!

Waar moet je op letten?

Rio is een prachtige stad, maar is er ook een van kleine diefstallen. De oplossing om dit te vermijden: ga nooit wandelen met te veel geld op zak en laat je juwelen thuis. Haal je telefoon of je fototoestel niet al te vaak boven. Kijk uit voor prikken van muggen als je het woud in trekt en neem een spray mee die je van pas zal komen als je je in Tijuca waagt (je vindt beschermende spray en speciale wandelschoenen bij DÉCATHLON). Ziezo, dat was een voorsmaakje van wat je ginder zult zien. Uiteraard is de lijst nog veel langer, maar het is onmogelijk om alles op te sommen. Als je je ticket nog niet hebt gereserveerd, denk dan aan Booking.com voor een zekere reservatie aan de beste prijs. Boa viagem aan allen!