Ben je gezwicht voor het enorme aanbod juwelen bij ZAFUL en zie je door de bomen het bos niet meer? Als je er vaak nieuwe koopt, zonder ze toch een béétje te organiseren, wordt het al snel een hele klus om orde te scheppen in je collectie. Maar geen nood, wij geven je alvast enkele topideeën die daar komaf mee maken!

Goede raad is goud waard

Het is snel gebeurd: je verzameling sieraden is zo groot geworden dat je bijna niets meer terugvindt en dat je zelfs niet meer weet wat je nu eigenlijk hebt.

De basisregels

Om te beginnen maken we categorieën. Dat lijkt misschien logisch, maar het is o zo belangrijk. Halskettingen, oorringen, ringen en armbanden houden we gescheiden. Vervolgens zoeken we voor elk type juweel een andere oplossing! Je halskettingen verdienen elk apart een plaatsje, zodat ze niet verstrikt raken. Oorringen hangen idealiter ergens aan op, zodat ieder paar altijd bij elkaar blijft. Ringen en armbanden zijn het makkelijkst op te ruimen. Geen knopen, geen risico op verliezen. Een eenvoudig kommetje is al voldoende om te allen tijde het overzicht te bewaren.

Ruimte ten volle benutten

Als je soms sieraden uit het oog verliest, kan dat te wijten zijn aan plaatsgebrek. We moeten dus strategisch nadenken en alle ruimte benutten. Heb je bijvoorbeeld slechts één lade voor al je juwelen, verdeel ze dan onder in verschillende compartimenten voor een beter overzicht. Er zijn nog andere manieren om elke plaats ten volle te gebruiken, manieren die gemak en design combineren. Denk hoog, denk aan een sieradenboom. Momenteel vind je metalen sieradenboompjes bij LA REDOUTE. De kleine gaatjes zijn uiterst geschikt voor oorringen, maar ook voor halskettingen. Het boompje is niet al te groot en is dus erg interessant voor wie niet veel ruimte heeft.

Do it yourself!

Hoewel je bij HOME24 kleine sieradendoosjes met onderverdelingen tegen schappelijke prijzen vindt, kun je perfect je eigen creaties maken.

Halskettingen: prachtige decoratie

Wil je je halskettingen organiseren zonder dat ze verstrikt raken? Dan is deze diy voor jou! De beste manier om het overzicht te bewaren is door je halskettingen op te hangen. De oplossing is heel eenvoudig. Zoek enkele takjes in het bos en hang ze met draadjes aan de uiteinden aan de muur. Meer is het niet! Je hangt voortaan je halskettingen op aan de vertakkingen. Je prachtig georganiseerde collectie halskettingen is nu als het ware een nieuw stukje huisdecoratie die haar effect niet mist. Om je nieuwste aanwinst een extra ludieke touch te geven, kun je de takken inpakken in kleurrijke masking tape.

Armbanden: recyclage troef

Ook bij de armbanden willen we het overzicht behouden en dat doen we meer bepaald door een rolletje van karton te hergebruiken. Eerst en vooral geven we het rolletje een persoonlijke touch door het te verven in de kleur naar keuze. Vervolgens heb je twee opties: ofwel kies je voor een T-opstelling en plaats je het rolletje op een statief, ofwel – en dit is de eenvoudigste weg – plaats je het rolletje verticaal en bevestig je dit met stevige lijm op een basis naar keuze. In beide gevallen zie je voortaan al je armbanden in een oogopslag.

Oorringen: designwaardige kader

Tot slot zoek je een oude kader voor je oorringen. Deze laatste diy is zó eenvoudig: je haalt het glas en het kartonnetje uit de kader en houdt de kaderrand bij. Je vervangt het glas en het karton door een flexibele, geperforeerde metalen rooster, die je vervolgens vastmaakt met nietjes. That’s it! Nu hang je gewoon al je oorringen in de gaatjes en geniet je van een zelfgemaakt designerdisplay! Structuur brengen in je juwelencollectie is voortaan kinderspel. Dankzij je nieuwe creaties doe je jezelf een mooi stukje decoratie cadeau, of slaag je erin elke ruimte ten volle te benutten. Jou valt niets meer te leren!