Tenzij je bij de lucky few behoort die op reis kunnen met een privéjet, weet je maar al te goed hoe hard onze modestijl (en ons zen-gevoel) het op vliegvakantie te verduren krijgt. Als jij net als wij eerder van het type NECKERMANN bent, moet je noodgedwongen genoegen nemen met een plaats in economy class. Dat hoeft ook geen ramp te zijn; je moet alleen je voorzorgen nemen, wil je alsnog zorgeloos op reis vertrekken. Tussen al die veiligheidsprocedures, krappe zeteltjes en tijdsverschillen door, lijkt het misschien wel moeilijk om je eigen look te behouden, maar compleet onmogelijk is het niet! Zo pak je het aan.

Comfortabel onderweg

Dan sta je voor je kast, op zoek naar vakantie-outfits. Welke kleren je kiest, hangt af van je bestemming. Wordt het een mantel voor in de bergen, of juist iets lichts voor in een warm, exotisch land? Een kijkje nemen naar de temperaturen op bestemming kan alvast helpen om met een gerust gemoed een keuze te maken. Bovendien kan het over het algemeen redelijk koud zijn op het vliegtuig, zeker ’s nachts. Voorzie dus zeker een sjaal of draag meerdere lagen kledij die je bij aankomst makkelijk kan uittrekken. We raden je een losse broek met een rekker rond de heup aan, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, zonder de hele tijd je buik te moeten intrekken. Een lange jurk of rok behoren ook tot de mogelijkheden. Steunkousen kunnen van pas komen voor wie last heeft van zware benen tijdens het vliegen. Glamoureus is het niet, maar niemand hoeft die te zien, onder je broek.

Overlevingspakket

Fris en monter, eender waar

Smokkel in je cabinebagage verfrissende doekjes of een waterverstuiver in miniformaat mee. Zo voel je je tenminste de hele vlucht min of meer proper. In de online-apotheek VIATA vind je goedkope verstuivers met thermaal water. Vergeet niet voldoende te drinken en vermijd alcohol, koffie of thee.

Hydratatie voor de huid

De combinatie van slaaptekort en droge lucht zorgt voor een uitgedroogd gelaat en lichaam. Zorg dat je altijd staaltjes hydraterende crème in de buurt hebt, tegen een tintelende huid.

Na de vlucht

Na de vlucht is het tijd om die zware benen en gezwollen voeten te verzorgen. Neem een welverdiende douche en breng vervolgens een speciale crème aan op de gebieden in kwestie (bv. lotion voor zware benen). Jammer genoeg beperken de nadelen van zo’n lange vlucht zich niet tot je benen en voeten. Zijn je ogen rood en geïrriteerd door de droge lucht en de airconditioning? Leg dan zeker een maskertje op je ogen om ze tot rust te brengen.

Absolute no-go’s

Accessoires

Om het aan de veiligheidscontrole wat vlot vooruit te laten gaan (en om dat vervelende geluid te vermijden), stop je je juwelen op voorhand al in je ruimbagage. Hetzelfde geldt voor je riem, die moet je hoe dan ook als eerste uitspelen.

Vetersandelen en jumpsuits

Sandalen met veters zijn he-le-maal in, deze zomer, maar niet zo’n goed idee om op vakantie mee te vertrekken. Je zal je schoenen toch moeten uitdoen, zorg dus dat dat snel verloopt en trek een paar comfortabele sneakers aan. Op de website van Bristol vind je al een paar vanaf € 10. Rompertjes en jumpsuits, tot slot, raden we je ten zeerste af. Kledij in één stuk is echt niet handig op toilet. Ziezo, je bent vertrekkensklaar! Het enige wat ons rest, is je een goede reis te wensen!