Voor wie gek is op de natuur en ongewone dieren, stellen we hier enkele streken voor om vrienden of familie mee naartoe te nemen voor een ontmoeting met andere diersoorten!

Afrika: we dromen van een safari!

Met regelmatige en niet dure verbindingen dankzij bijvoorbeeld EXPEDIA ligt Afrika op slechts enkele uren vliegen van België. Alles is er gigantisch en helemaal anders dan hier, en je ziet er dieren in overvloed. Je vindt er zebra’s, impala’s, nijlpaarden en krokodillen, leeuwen en olifanten, apen en nog zóveel andere soorten….

Zambia

Zambia is de top voor fotosafari’s in volle savanne, vanzelfsprekend onder de bescherming van een professionele gids! Voor een goede en professionele aanpak, kies je voor South Luangwa dat heel bekend staat voor zijn panorama’s en uitzonderlijke ontdekkingen.

Botswana

In Botswana, aan de Chobe rivier kan je de plaatselijke fauna ontdekken terwijl je aan de oevers van het water wandelt. Uiteraard ga je hier niet opnieuw vandaan zonder een stop bij de watervallen.

Australië: fauna en flora

Tasmanië is een eiland met tal van groene valleien en uiterst afgelegen kleine dorpjes. Het is er heel bergachtig en de panorama’s bieden je dolerieten uit de oudheid, wat een merkwaardig unicum is. Hier adem je de puurste lucht van de wereld dankzij de ‘Roaring Forties’, de winden die over het eiland waaien. Op het programma staan onvergetelijke ontmoetingen met het plaatselijke dierenleven: kangoeroes, koala’s, dingo’s, casoarusvogels, vogelbekdieren, wombats, Tasmaanse Duivels (een klein buideldier) … en… de Red Back spin is heel gevaarlijk en herkenbaar door een kleine rode vlek op haar rug (kwerk!) Wil je deze ongelooflijke fauna bewonderen, dan vind je de beste prijzen voor vliegtuigtickets op CHEAPTICKETS.BE.

Canada: even leuk in de winter als in de zomer

In de zomer kan je er zwemmen met beluga’s en de ijsberen observeren… een droom! In de toendra wonen vele diersoorten: kariboes, vossen, wolven en een honderdtal verschillende vogels. Je vindt kleine logeerplaatsen aan de oevers van de Hudson Baai, dichtbij de monding van de Seal River vanwaar je de plaatselijke fauna en flora kunt observeren.

De Kerguelen eilanden: vergeet je sjaal niet

Er wordt dikwijls gezegd dat je tijdens je leven ooit Antarctica moet hebben gezien. Dit is het absolute grote avontuur! Pinguïns ontmoeten is gewoonweg ongelooflijk en voor de meest nieuwsgierige fans is dit om werkelijk nooit nog te vergeten. De vergezichten zijn eenvoudigweg schitterend.

Indië: maxi-kat en andere pracht …

Zeg je Indië, dan zeg je tijger, het emblematische dier van het land! Je zult er zeker en vast te zien krijgen indien je de wilde natuur intrekt, maar er wachten je ook nog andere diersoorten, klaar om door jou te worden ontdekt, zoals de jufferkraanvogel, de luipaard, de wilde ezel, en ook nog de Aziatische leeuw…

Zuid-Amerika: een natuurlijk paradijs

Costa Rica herbergt een van de laatste grote natuurreservaten van onze planeet: het Corcovado-park dat je te voet of met een boot kunt bezoeken. Hier, in dit natuurlijke paradijs, leven honderden verschillende diersoorten naast elkaar: tapirs, schildpadden, vogels, luiaards, reptielen en zelfs jaguars … Je kunt ook de kanalen van de Tortuguero en de jungle van Corcovado exploreren, waar het tropische regenwoud haar rechten terug heeft opgeëist. Wilde stranden wachten er op de durvers! In deze zeer goed bewaarde uithoek van de wereld kan je geelvleugelara’s bewonderen, of… een jaguar zien als je heel stil bent! Denk ook daar uiteraard aan je eigen veiligheid en laat je vergezellen door een professionele gids. Vergeet niet naar de promotionele aanbiedingen van TRAVELBIRD te surfen om voordelig naar Zuid-Amerika te kunnen. Vond je deze reis rond de dierenwereld fijn? Dan hopen we dat dit je genoeg zin heeft gegeven om te vertrekken op ontmoetingsreis met al deze mooie soorten!