Het is 8 uur precies. Je wekker loop af. Je gooit een blik door het raam en merkt dat het rotweer is. Het regent. Nadat je 10 minuten voor je kleerkast hebt staan draaien, heb je nog steeds geen antwoord op die eeuwige vraag: Wat zal ik aantrekken? En in regenweer krijgt deze vraag zijn volle betekenis toegemeten. Vergeet de open naaldhakken of die nieuwe mohair jas waarmee je er zou gaan uitzien als een natte poedel. Geen paniek! Wij zijn er om dit raadsel voor je op te lossen. Hierbij enkele raadgevingen om de barre tijden met klasse te overleven!

Hoe met stijl de regen trotseren?

Schoenen en accessoires speciaal voor de regen

We leren je niets nieuws als we je vertellen dat een paraplu je beschermt tegen mogelijke neerslag. Om hem makkelijk mee te kunnen nemen in je handtas, raden wij een licht en compact model aan. Zonder al te veel te investeren, raden wij je toch aan om te opteren voor een paraplu van degelijke kwaliteit. Je bent wellicht zelf al eens verrast door een windstoot die je gloednieuw regenscherm plooide en kapot maakte… E5 MODE heeft klassieke en opplooibare modellen tegen lage prijzen. Houd je liever je handen vrij in plaats van met een regenscherm te zeulen, dan kan je je beschermen met een aangepast hoofddeksel of een mantel met kap. Hoofddeksels voegen ongetwijfeld een trendy vleugje toe aan je look, toch is dit niet de beste manier om je te beschermen bij een serieuze plensbui. Wat schoenen betreft, kan je met regenlaarzen in de plassen springen net als toen je kind was, zonder het risico te lopen je voeten nat te maken. Wij zijn gek op de designs en gekleurde modellen van TOM JOULE met originele prints van bloemen, strepen, bolletjes, etc…

Je favoriete mantels en jassen

Om te voorkomen dat je ’s ochtends uitgeregend op je werk aankomt, kies je je mantel met de nodige omzichtigheid. Regenjasjes van het type K-way of parka met kap zijn een goeie keuze omdat ze waterdicht zijn en je dus drooghouden. Om onze look en die van onze kinderen te coördineren en een beetje kleur toe te voegen aan de trieste winterse silhouetten, kan je opteren voor een gele waxcoat van PETIT BATEAU. Wie graag de Audrey Hepburn look in ‘Diamants sur canapé’ aanneemt, gaat voor de tijdloze trenchcoat, een onmisbaar stuk in elke garderobe.

Algemene regels voor een outfit bij miezerig weer

Om tussen de druppels in te lopen en ondertussen een perfecte look uit te stralen van de vroege ochtend tot de late avond, bestaan er enkele trucjes die je kunt aanwenden en zijn er enkele kledingstukken die je absoluut beter vermijdt bij regenweer. Broeken met olifantenpijpen en lange, slepende rokken en jurken moet je vermijden om te voorkomen dat je de natte, vuile grond gaat vegen met je kleren … Wat het materiaal betreft, laat je los gebreide truien in je kleerkast hangen, samen met de mooie rokken in daim, want deze twee stoffen kunnen worden beschadigd. Het is ook logisch open schoenen en dunne zolen te vermijden. Ga eerder voor compenserende laarzen en dikke zolen. Dit is best geschikt want er is de bottines-trend met platformzolen die dit herfst-winterseizoen furore maakt. Wat je kleren betreft, zijn 7/8 broeken perfect en meer algemeen gesproken zijn alle kortere snitten geschikt bij slecht weer. Zelfs als de meteo grillig is, heb je nog alle recht om jurken of rokken te dragen met een doorschijnende collant. Die drogen sneller dan bijvoorbeeld een jeans. Plexi is een materiaal dat terug in de mode komt. We laten ons inspireren door bepaalde ‘streetstyle’ foto’s met uitgekiende fashionista’s die hun favoriete luxe handtas in een plexi boodschappentas dragen! Dit materiaal zien we eveneens opduiken in doorschijnende bottines die je kunt personaliseren met sokken met motieven. Je weet nu alles over hoe je perfecte outfit te kiezen bij regenweer. Er is met andere woorden geen enkele reden meer om het weerbericht je moraal te laten verpesten. Spring in een paar rubberlaarzen en zing in de regen!