Er wordt dikwijls om gelachen en er zijn er maar weinig die het aandurven kniekousen te dragen. En toch, ondanks de clichés zijn kniekousen een essentieel accessoire, zowel tijdens het tussenseizoen als ‘s winters. Daarom dit bericht aan de bevolking: we storten ons in het avontuur en je zult merken dat het de moeite waard is ….

Waarom sexy kniekousen dragen?

Vóór we ons met lichaam en ziel in de praktijk storten, eerst enkele woorden die je van het goede doel van onze kruistocht zullen overtuigen. Kniekousen verleiden allereerst omdat ze goed zijn voor ons lichaam, maar ook nog omdat het onze look ten goede komt.

Comfort, warmte en cocooning

Kniekousen zorgen eerst en vooral voor een extra laagje kleding op onze benen, en dat is tijdens de winter niet min! Als je bijvoorbeeld een collant draagt, kniekousen en laarzen, heeft de koude geen vat op je! Behalve je warm houden, bieden kniekousen een bepaald comfort. Ze zijn zacht en aangenaam om dragen. Je kan je heel makkelijk een winterse zondagnamiddag inbeelden: je ligt op je sofa, een kop warme thee binnen handbereik en je voeten lekker warm in kniekousen. Beeld je nu in dat het mogelijk is ze te dragen als dagdagelijkse outfit. Als een droom die werkelijkheid wordt, je kunt zó de straat opstappen in pyjama met kniekousen! Bovendien vind je ze makkelijk tegen heel betaalbare prijzen bij bijvoorbeeld H&M!

Verfijnend, verleidend en subtiel

Allereerst dit: kniekousen laten de benen slanker lijken. Dit is voor de meesten onder ons een groot pluspunt! Inderdaad, kniekousen zijn dikwijls zwart en komen tot boven de knie. Daardoor geven ze een slanker en ranker beeld van de dijen en kuiten. Het heeft ook een vleugje subtiliteit wat het vrouwelijke mysterie verhoogt, en maakt elke outfit onmiddellijk veel verleidelijker. In tegenstelling tot vele vooroordelen is de kniekous niet vulgair. Ze is integendeel gewoonweg sexy! Als je met bepaalde complexen worstelt, raden we heel hoge kniekousen aan (tot boven de knie, tot halverwege de dij) die het silhouet fijner maken en die je knieën verbergen als die misschien niet al te gracieus lijken. Vergeet ook niet om even naar de collectie kousen van ASOS te surfen die heel veel mogelijkheden biedt!

Hoe kniekousen dragen?

Nu je alle voordelen van kniekousen kent, wil je ze waarschijnlijk ook aantrekken? Laat ons even je hand vasthouden om er absoluut zeker van te zijn dat je geen flaters gaat slaan. Het is heel goed mogelijk om kniekousen boven op een jeans te dragen, maar wij zien ze liever in combinatie met een rok, een jurk of; met shorts! Je kunt uiteraard ook gaan stoeien met jeans, verschillende T-shirts en schoenen!  Jij beslist in functie van je smaak en je humeur …

Casual

Om te beginnen kan je kniekousen heel erg sober dragen, in het alledaagse leven. Bovendien zijn de kniekousen gemaakt voor de volgers van street-wear en een ontspannen look! Je draagt ze vooral op je collant of op je blote huid, afhankelijk van de temperatuur en van je eigen keuze. Opteer voor een wijd rokje of een short uit jeans, leder of daim. Daarboven draag je een witte T-shirt met korte basic mouwen en baskets. Zorg voor harmonieuze kleuren! Klein trucje is je T-shirt losjes in je rok of short te stoppen, net boven de sluiting. Kniekousen hebben als extra effect dat ze je silhouet uitrekken en je er slanker door lijkt. Ook bottines, een lichte knooptrui en een losse rok maken samen met je kniekousen in open mazen, gegarandeerd slachtoffers!

Chique

Voor wie houdt van een iets meer bestudeerde outfit, stellen we voor kniekousen te dragen met chique mantelpakjes. Niets is eenvoudiger. Kniekousen gaan uitstekend bij hakken die de benen nóg meer uitlengen. Inderdaad, de combinatie chique rok en kniekousen verzekert je van een trendy resultaat en staat heel gekleed, zonder te overdrijven. Kies ook voor rechte mantels met een lange, symmetrische snit om een extra vleugje klasse toe te voegen aan je outfit. Je kunt ook gaan voor assorti kleuren, bijvoorbeeld bordeauxrode kniekousen met lippenstift of een handtas in dezelfde kleur. Let echter wel op niet te vervallen in het monochrome. Op een lange rok of jurk kies je voor kortere kniekousen, tot onder de knie om niet de indruk te geven dat je een dikke collant draagt. Tenslotte nog dit: vermijd lange shorts met kniekousen. Dat laat je op een basketbalspeler lijken. Vermijd ook te korte shorts of rokken en te lage kniekousen, want dat verzwaart en verdikt je benen… nu is het aan jou!!