Vuurwerk is heel populair, en dat al vele generaties lang! Het roept vaak herinneringen aan onze kindertijd op toen je met de ogen naar de hemel genoot van dit ongelooflijke spektakel… Om helemaal top te zijn, is er de pyrotechniek, een kunst die veel voorbereiding en timing vereist, meesterschap, originaliteit en creativiteit! Om een grandioos spektakel te garanderen op nieuwjaarsavond, hebben we een lijstje gemaakt van enkele plaatsen waar je vast en zeker verblind zult worden!

In Europa…

Londen, of course!

Langsheen de Thames zetten de beste vuurwerkmakers van de wereld de traditie voort om toeschouwers een adembenemend spektakel aan te bieden. Het is een echte plaatselijke specialiteit, en de Engelse hoofdstad verdubbelt zelfs de originaliteit met eetbare bananen-confetti en rook met kersengeur. Alle zintuigen in de schijnwerpers! Alexandra Park en Hampstead Heath zijn enkele van de beste plaatsen om te genieten van dit spektakel dat je de adem zal afsnijden. Enjoy!

Parijs, de lichtstad

In Parijs verlichten magnifieke vuurwerken de stad al sinds de Eiffeltoren de prachtige achtergrond ging vormen voor een magisch en onvergetelijk schouwspel! Een weelderige enscenering verlicht de horizon van de hoofdstad voor zij haar kleuren uitstrooit over de Champs-Elysées. Ook het vuurwerk in Disneyland Parijs is onvergetelijk en een buitengewone attractie voor kinderen!

Brussel, altijd goed voor gegarandeerd plezier

De Belgische hoofdstad slaapt nooit! Brussel zet op alle vlakken haar beste beentje voor door haar publiek een spektakel vol kleur en klank aan te bieden. Inderdaad, vanaf 23 uur volgen verschillende DJ’s elkaar op om de Brouckèreplaats te animeren tot aan de 12 slagen van middernacht en plaats te ruimen voor een somptueus vuurwerk met lichtshow. Tijdens deze unieke nacht verspreidt een reuzenscherm de beste wensen van het publiek aan iedereen, verzonden per SMS en een app verzamelt alle selfies genomen tijdens het evenement.

Amsterdam, een unieke ambiance

Hier wordt de hele stad speciaal piekfijn uitgedost! De straten, de pleinen, de disco’s… Duizenden mensen komen het schitterende vuurwerk op de grachten van Amsterdam bewonderen. Het pyrotechnische spektakel dompelt de stad onder in een feeërieke atmosfeer. De mooiste plaatsen om het schouwspel te bewonderen zijn de belangrijkste bruggen, het Damplein of ook nog de Nieuwmarkt.

…en elders

New-York, de Amerikaanse droom!

De twaalf slagen van middernacht weerklinken in de cult-wijk rondom Times Square vóór de fameuze kristallen bal valt! Elk jaar komen duizenden mensen naar hier, om mee te doen aan het klassieke aftellen en te genieten van het topklasse vuurwerkspektakel. Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een grandioze apotheose?

Rio de Janeiro, de Braziliaanse warmte

Samba, samba de Janeiro! Lala lalala! Als je Brazilië vernoemt, komt deze muziek bij iedereen in het hoofd op! Het vuurwerk vertaalt hier de warmte van het land op de stranden van Copacabana waar bijna 2 miljoen mensen komen zwemmen en zich ontspannen bij het geluid van grootse concerten. Gekleed in wit, kan je genieten van een bloemlezing van kleuren weerspiegeld in het water!

Dubai, en al haar records!

Meer dan 200 technici, meer dan 400 lanceerplaatsen … In Dubai licht op oudejaarsnacht de hele hemel op. Van het eiland in de vorm van een palmboom tot het 7-sterren hotel; elk gebouw heeft zijn eigen spektakel, wat resulteert in totale onwerkelijkheid! Vanop de hoogste toren ter wereld (Burj Khalifa, 828 m) wordt het meest ongelooflijke vuurwerk afgestoken … Een spectaculaire explosie van vuurwerk! Bovenop het feest en de sprookjesachtige sterrenhemel, kan het nieuwe jaar en het traditionele vuurwerk ook een reden zijn om te reizen. Voor wie ervan droomt om een nieuwe dimensie te geven aan het avontuur, is het Chinese Nieuwjaar in Changai een zeer origineel idee