Het fenomeen dat we ook wel striemen noemen, zijn in werkelijkheid scheurtjes in de dermis. De dermis is de huidlaag tussen de opperhuid en de onderhuid. Je krijgt striemen als je snel veel gewicht bijkomt, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap. Je krijgt dan een ontstekingsreactie die zich uit in rood-paarse striemen, omdat de huid niet elastisch genoeg is. Daarna worden de striemen witachtig. Er bestaan crèmes en je kunt ze laten weglaseren, maar die opties zijn financieel gezien niet voor iedereen weggelegd. Wij geven je enkele natuurlijke alternatieven om van die striemen af te geraken.

Plantaardig ten strijde

Deze drie plantaardige opties helpen je om zélf en tegen een mooi prijsje komaf te maken met striemen.

Aloëvera-gel

Aloë vera heeft immens veel voordelen voor onze huid. Idealiter ga je op zoek naar verse bladeren van deze plant. Als je die niet vindt, kun je het natuurlijk ook doen met een gel die je in de koelkast bewaart. Aloë vera stimuleert de collageenvernieuwing van de huid, wat goed is tegen het verouderen van je huid en, jawel, tegen striemen. Een keer per dag neem je de tijd om de lichaamsdelen die het gevoeligst zijn voor striemen, zoals je bovenbenen, je buik en je billen, goed in te wrijven.

Kurkumapoeder

Kurkuma is echt heel goed voor de gezondheid en vooral in de keuken een gegeerde specerij. Kurkuma is daarnaast een krachtige antioxidant die wonderen doet voor je huid dankzij het stimulerende effect op de celregeneratie. Door kurkuma te combineren met andere dingen die je in huis hebt, maak je volledig zelf een middeltje tegen striemen. Neem natuuryoghurt en kurkumapoeder, meng beide ingrediënten door elkaar en masseer dit mengsel in op de lichaamsdelen in kwestie. Het lijkt misschien wat raar, maar mist nooit zijn doel!

Avocadomix

De avocado is de meest hydraterende groentesoort die je je kunt inbeelden. Met een avocado wis je je striemen binnen de kortste keren uit en hydrateer je zelfs de fijnste en gevoeligste huid. Dit is een alternatief dat je niet mag missen! Dit eenvoudige recept met avocado helpt je vooruit: neem de helft van een overrijpe avocado, het sap van een halve citroen en een soeplepel honing. Plet de avocado en doe er de honing en het citroensap bij. Smeer dit mengseltje op de betrokken lichaamsdelen. Laat dit zo’n vijftien minuten intrekken en ga dan douchen.

Essentiële en plantaardige oliën

Essentiële en plantaardige oliën zijn een grote hulp in de strijd voor een gezondere huid. Probeer zeker de volgende combinaties uit om die striemen weg te werken.

Groene mandarijn en zachte amandel

Weet je wat erg indringend werkt? Essentiële olie van groene mandarijn. Met deze olie ga je cellulitis te lijf, verbeter je de kwaliteit van je huid en maak je ze soepeler. Drie vliegen in een klap! Deze essentiële olie is overduidelijk ook bruikbaar tegen striemen. Zachte amandelolie is de absolute kampioen onder de plantaardige oliën die je een soepele huid bezorgen. De combinatie van groenemandarijnolie en zachte amandelolie is een topalternatief om die striemen weg te werken.

Santal en argan

Wat essentiële santalolie zo bijzonder maakt, is dat ze de omvang van de littekens vermindert en de littekens minder zichtbaar maakt. Arganolie is dan weer erg rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E. Deze olie voedt de huid en gaat veroudering tegen. Avocado-olie is natuurlijk ook een optie. Een tot twee keer dag gebruik je deze olie om je striemen als het ware uit te wissen. Voor een beter resultaat kun je altijd essentiële olie van citroen of geranium rosat toevoegen.

Echte lavendel en tarwekiemen

Tarwekiemolie wordt erg vaak gebruikt door wie tegen de rimpels vecht. Deze olie zit boordevol vitamine A, C, B en E en maakt je huid steviger. Exact wat je nodig hebt! Er wordt ook gebruik gemaakt van echte lavendel voor de helende werking op de huid. Die combinatie is echt heel doeltreffend om je huid opnieuw soepel te maken en te laten genezen en ook de dermis te laten genezen. Met muskusroosolie maak je dit mengsel nog wat beter, een echte aanrader in je tocht naar een gaaf lichaam.