Het is niet elk land gegeven trots te kunnen zijn op een nationaal park dat behoort tot het UNESCO-patrimonium! De landen die er een hebben, mogen daarom elk jaar rekenen op vele bezoekers. Uit de de vele parken waar we ons nietig voelen door de schoonheid van hun plantenrijk, en deze die schitteren door hun kristalheldere water, stellen we je een waaier aan keuzes voor, plaatsen waar je naartoe kunt trekken voor een heerlijke wandeling.

Kroatië: het hele jaar door…

Goedkoop en bereikbaar dankzij de aanbiedingen van TRAVELBIRD. Of het nu winter is of zomer, onder de sneeuw of in de groene natuur, het park en de meren van Plitvice blijven een buitengewone plaats waar de natuur heer en meester is. 16 meren verbonden door talrijke watervallen en rivieren waarin je wel niet mag zwemmen, maar waar je een uitzonderlijk panorama kunt ontdekken. Te voet, met de trein, per boot… je hebt de keuze tussen verschillende routes van 4 tot 12 kilometer lang… Een bezoek aan het park is erg makkelijk. Tip: neem je rugzak, huur een auto en trek er een dagje op uit, het is echt de moeite van de omweg waard.

Verenigde Staten: whaooo!

De Vuurvallei

‘The Valley of Fire’ doet haar naam alle eer aan! Inderdaad, in dit park in Nevada treft je alle mogelijke scharingen van rood aan. De vallei ligt niet ver van Las Vegas en is toch het volledig tegenovergestelde van de stad. Je vindt er schitterende rotsen, onder andere de bekende ‘Elephant Rock’ waarvan de eigenaardige vorm je inderdaad aan dit dier doet denken. Je gaat terug in de tijd, en geen menselijke hand had hier ooit invloed. Je vindt hier nog bomen die 225 miljoen jaar oud zijn. Er is inkomgeld betalen voor dit park, maar de prijs ligt absoluut niet hoog (tussen $5 en $10).

De prachtige smaragdgroene vijvers

Hou je van wandelen? Dan is dit iets voor jou! De smaragdgroene vijvers van het Zion National Park (Utah) ademen een speciale sfeer uit, maar je moet er wel wat voor doen. Voor je deze natuurlijke vijvers kunt bewonderen, moet je inderdaad een fikse wandeling maken, maar het resultaat maakt al je inspanningen de moeite waard. Opgelet: als het niet regent zijn de watervallen die zich in vijvers storten slechts minuscule straaltjes water, wat een ontgoocheling betekent na zo lang wandelen. Vergeet niet de nodige uitrusting die je vóór je vertrekt bijvoorbeeld kunt kopen bij AS ADVENTURE. Een K-way is onontbeerlijk.

West Australië: het Karijini park

Het is er verschrikkelijk warm… maar dat wil niet zeggen dat het niet geweldig is om je erin te wagen! Wandel door de valleien, duik in de natuurlijke zwemmeren, exploreer de rijke en gevarieerde flora … In het 2e grootste park van Australië vind je het beroemde rode zand met een impressionante groenbegroeiing! Je komt er ongetwijfeld ook heel wat verschillende dieren tegen, zo divers is het dierenleven hier.

Costa Rica: Het Reservaat van Monteverde

Tarzan zou zich hier niet kunnen inhouden! Het is dan wel geen jungle, maar dit Reservaat van Monteverde is toch een weelderig woud. Zoals elk tropisch regenwoud dat zichzelf respecteert vind je hier miljoenen orchideeën, varens en klimplanten. Ondanks de vele dieren die er leven, kom je ze slechts zelden tegen! (of verlaat de gebaande paden en dwaal kilometers verder naar het midden van nergens… maar dan wel met een gids, doe dit niet alleen …). Vergeet niet een goed fototoestel mee te nemen. Wij raden je de aanbiedingen aan van MEDIA MARKT, bijvoorbeeld. Focus je op de hangbruggen en de kabelliften die je adembenemende uitzichten bieden. Als je nog altijd niet voldaan bent, kan je ook je hart verliezen bij het ‘Bimmah Sink Hole’ in het noorden van Oman, een soort natuurlijk zwembad midden de woestijn, of de ‘Mogotes’ van Cuba, kalksteenheuvels begroeid met planten. Bij de parken die je absoluut moet zien, horen ook de sequoia’s in Californië of de Everglades in Florida. Keuze te over voor jou!