Ahhh, de bergen! De frisse, zuivere berglucht, de rotsen die getuigen van geschiedenis… Sommige van de bergen verspreid over de wereld bieden een spectaculaire omgeving aan! Reden te over om de mooiste plaatsen, waar de natuur allesoverheersend is, op een rijtje te zetten.

Noord-Amerika: ontspanning na de inspanning

In de Coyote Buttes: ‘The Wave’

Heb je ooit al stenen golven gezien? Ze bestaan. In Arizona! Gekleed in een golvende jurk….schitterend in zonnige kleuren…..‘The Wave’ vind je in Arizona op het plateau van de Vermilion Cliffs National Monument. Het zwakke punt van deze golf is zijn kwetsbaarheid. Hij is zo breekbaar dat je er heel voorzichtig op moet lopen om de mooie vormen van de golf niet uit te wissen. Er mogen trouwens slechts 20 mensen per dag dit fenomeen bezoeken.

In Zuid-Amerika: de moedigsten hebben ogen te kort

Machu Picchu: de prachtige Inca-stad

Iedereen kent deze beroemde stad die dateert uit de 15e eeuw. Het is trouwens één van de meest bezochte plekken ter wereld! Machu Picchu troont op 2400 meter hoogte in Peru. Architectuur, geschiedenis, mysterie … Zij heeft alles en dit ontdekken brengt je gegarandeerd in extase! Zij is gebouwd op de hoogten van een geweldige berg en de toeristen kijken met wijdopen ogen naar deze site! Meer informatie: er zijn verschillende wandelwegen naar de Inca-stad, waaronder de Inca-weg. Maar daar gelden uiterst strenge reglementen en we raden je daarom aan een reisagentschap onder arm te nemen om toegang te krijgen tot de site.

De Roraima berg in Venezuela

Als de wolken laag hangen lijkt Mont Roraima in de lucht te zweven! Met duizelingwekkende flanken tot meer dan 1200 meter hoog, kijk je beter niet naar beneden… vertigo gegarandeerd! Deze berg is zo groot dat hij dient als grens met Brazilië en Guyana. Wil je er een kijkje gaan nemen, moet je weten dat er je een extreem lange wandelweg wacht… van zo ongeveer twee dagen lang! Neem de moed in beide handen, maar wees voorzichtig als je dit bezoek onderneemt!

In Europe: je komt er wel

De Preikestolen klif: duizelingwekkend

Deze klif is er een van de reeks die je vertigo bezorgt! Zij bevindt zich op het dak van Noorwegen en kijkt uit over de vallei van de Lysefjord. Het zicht van hieruit hoort tot de meest spectaculaire! Durf jij op de rand, boven de grote, diepe leegte staan? Opgelet: knoop je veters goed vast, want je moet 2 uur stappen voor je deze klif op 604 meter hoogte bereikt.

In Azië: er is een weg

De Tianzi-bergen: schatten van Zhangjiajie

Ken je die beroemde blauwe personages? Nee, niet de Smurfen, maar wel die uit de film ‘Avatar’! De fans herinneren zich meteen de bergen van de planeet Pandora. Stel je voor, ze bestaan echt en je vindt ze in China! Deze vreemde bergen hebben spitsen die tot 1250 meter oprijzen vanwaar je de omliggende valleien kunt bewonderen. Als je naar boven wilt, is het goede nieuws dat er een kabelbaan bestaat die de nieuwsgierigen naar boven brengt. Nu je al deze mooie plaatsen hebt gezien, rest je alleen nog erheen te trekken om ze te bezoeken! Deze lijst is uiteraard niet volledig. Als je nog andere bergstreken kent die de moeite waard zijn om er een oogje op te werpen, aarzel dan niet ze met ons te delen!