Aan het begin van de jaren 2000 waren de lage tailles nog helemaal in. Dat is nu definitief voorbij. De modemakers hebben deze weinig flatterende trend inderdaad al snel gelaten voor wat hij is en kozen resoluut voor de hoge taille. Of het nu gaat om een rok, short of broek, de kledingstukken met hoge taille introduceren dat beetje retro-look in onze garderobe. En met deze mode kan je veel kanten uit, dus waarom niet meegaan met deze trend. Welk model moet je volgens je lichaamsbouw kiezen? Hoe personaliseer je deze mode? Hier vind je het antwoord op al je vragen.

Alle varianten met een hoge taille

De jeans

Om je silhouet naar voor te laten komen, is er niets beters dan een jeans met een hoge taille. Dit geldt voor elke lichaamsbouw. Deze snit markeert inderdaad je taille, snoert een buikje in, geeft vorm aan ruime billen en legt de nadruk op die leuke love-handles. Je riskeert niet langer dat je broek naar beneden schuift en je ondergoed laat zien telkens je gaat zitten. Het verlengt ook je silhouet en creëert de indruk van lange benen. Wij raden je het Zweedse merk CHEAP MONDAY aan, befaamd om zijn goed gesneden jeans met accenten die onweerstaanbaar ‘gekleed’ aandoen. Een jeans met hoge taille aantrekken geeft je de look van de mode-iconen uit het verleden zoals Jane Birkin of de verleidelijke Marilyn Monroe!

De short

De short met hoge taille is deze zomer je beste vriend. Hij geeft je een gesofisticeerde allure en glamour en kan daardoor ook op het werk worden gedragen. Ja hoor, de short met hoge taille en lange pijpen laat niet enkel die mooie benen van je zien, maar geeft je die trendy look die ook geschikt is voor op het werk. Aarzel niet om frisse kleuren te dragen die je teint goed doen uitkomen en je outfit een zonnige look geven.

De rok

De rok met hoge taille is een echte must die elke fashionista in haar kleerkast moet hebben hangen. Zijn rechte snit maakt het lichaam langer en geeft je een supervrouwelijk silhouet. Omdat zij dikwijls op kantoor worden gedragen, worden rokken met hoge taille dikwijls vereenzelvigd met een strikte, klassieke look. Je vindt echter veel verschillende modellen in de rayons van de merken en winkelketens zodat je niet moet opteren voor de traditionele, klassieke zwarte rok. Integendeel, amuseer je gerust met Skater snitmodellen van midi-lengte of met gedurfde prints om je die trendy look aan te meten. Ook plissérokken, gedragen tot halverwege de kuit, zijn dit seizoen een modetrend. Je vindt ze bij ZALANDO en je draagt ze met baskets en een nonchalante trui.

Een jeans met hoge taille dragen volgens je lichaamsbouw

Het goeie nieuws is dat kleren met een hoge taille bij elke lichaamsbouw passen. Toch moet je eerder voor bepaalde modellen kiezen om je troeven beter uit te spelen of je kleine foutjes te verbergen. Een jeans moet je vooral met de nodige omzichtigheid kiezen om er zeker van te zijn dat hij je silhouet zal opwaarderen. De wat kleinere dames hebben er alle belang bij te kiezen voor een rechte mom jeans die tot boven de enkels reikt. Wij zijn gewoon gek op de superbe mom-jeans van TOPSHOP in hun speciale ‘Petite’ afdeling. Die draag je met compenserende hakken of met plateauschoenen voor een topresultaat. Grotere dames hebben alle geluk want ze kunnen zich zowat alles veroorloven. Waarom niet eens een wijd uitlopende jeans proberen zoals in de jaren 70? Jonge dames met genereuze rondingen kiezen eerder voor donkere kleuren die de benen slanker maken. Wat de snit betreft brengt een bootcut jeans het silhouet in evenwicht door het langer te laten lijken. De extra-fijntjes onder ons tenslotte gaan zondermeer voor een slim jeans met heldere wash-off. Wij raden onze magere vriendinnen met vlakke billen aan om te kiezen voor jeans met grote zakken om deze zone niet te accentueren.