We staan nu niet meteen te springen van plezier als we horen dat we op een dag de metro moeten nemen, voor een maand, of zelfs gedurende verschillende jaren … Toegegeven, het is praktisch, dat staat buiten kijf, maar soms zijn ze verschrikkelijk vervuild of versleten. Elke grote stad heeft haar typische metro met haar eigen design en verschillende diensten. Sommigen hebben er ernstig over nagedacht hoe deze dagelijkse beproeving van het ondergrondse openbaar vervoer draaglijker te maken. Hier volgen de meest aangename:

In Europa: echte inspanningen geleverd

Madrid: Gemakkelijk troef

De metro van Madrid is er een naar ons hart. Onvergelijkbaar netjes en aangenaam om te nemen zonder zwerfvuil dat overal rond ligt. Bovendien, en ondanks haar 21 lijnen, is het uiterst makkelijk rijden naar alle strategische plaatsen in de stad. Met 294 kilometer is het een van de langste metro’s ter wereld.

Londen: efficiëntie oude stijl

Deze eerste metro ter wereld gebouwd in 1863, zoveel is zeker! Bijnamen zijn de ‘Underground’ of de ‘Tube’ (omwille van zijn cilindervorm), en hij blijft, zeker in vergelijking met het gemiddelde Londense leven, betaalbaar. Een wetenswaardigheidje: de helft van het netwerk ligt boven de grond!

In Asie: modernisme

Singapore: deze krijgt de award

En de prijs wordt toegekend aan… Singapore. Even ernstig: deze metro is een van de meest eco-energetische en kreeg daarvoor trouwens een prijs toegekend. Wat betreft technologische innovatie, biedt hij airco aan tijdens de zomermaanden als de temperatuur te hoog ligt…. en verwarming tijdens de winter als het te koud is … Dat is een niet te verwaarlozen comfort!

Seoul: de gelukkigen

Geen reden om je telefoon op te bergen, wel integendeel! Je raadt het al, de inwoners van Seoul kunnen dagelijks gebruik maken van Wifi tijdens hun verplaatsingen, wat wil je meer? Verwarmde zetels? Geen probleem, die zijn beschikbaar! Televisies? Geen probleem, die zijn er. Hier zou je je haast gelukkig prijzen als je de metro nemen moet…

Hong Kong: een regen van lofbetuigingen

Gebruikers kunnen maar niet genoeg getuigen van hoe goed deze metro wel is! Allereerst is hij spotgoedkoop en we moeten zeggen dat we dit erg op prijs stellen. Bovendien is hij super netjes, en ook de regieaanwijzingen zijn uiterst duidelijk, zonder te vergeten dat hij alle belangrijke punten in de stad verbindt. Net zoals in Seoul is er ook hier Wifi voorzien.

De metro van New-York: deze zijn we niet vergeten

We moeten het er echt over hebben. Hoeveel video’s hebben we al niet gezien over deze befaamde, zó uitnodigende metro. Zelfs de muziekgroep U2 speelde hier enkele maanden geleden, verkleed als straatmuzikanten! Door welke vlieg waren ze gebeten? Zomaar, het is de ambiance en het karakter van deze dynamische stad die iedereen zin geeft om te gaan zingen in deze metro. Terwijl het de gebruikers zijn die dit transportsysteem doen leven, het moet ook gezegd worden dat het systeem zelfs de hele nacht leeft. Zelfs tijdens werken. We hopen dat je nu anders tegen metro’s aankijkt, en als je de kans krijgt om er een van de hierboven vermelde te nemen, aarzel dan niet die ervaring met ons te delen.