Een huwelijk is een ideale gelegenheid om je van kop tot teen op te smukken! Je jurk hangt al braaf op je te wachten in je kleerkast, maar het blijft nog altijd een open vraag hoe je je op je mooist opmaakt. Omdat niet iedereen de middelen heeft om de services van een professionele kapper of visagiste in te roepen, moet je zelf de mouwen opstropen! Om je te helpen, vind je hier alle trends voor kapsels en maquillage voor op een trouwfeest.

Kapsel als genodigde op een bruiloft

Voor lange haren

Jongedames met lang haar kunnen alle kanten uit. Wie niet urenlang aan het werk wil gaan, kiest simpelweg voor loshangende haren. Trek ze glad voor een verzorgde en chique look, of draai er krullen in voor een glamoureuze, wilde stijl. Dit jaar zijn vlechten erg trendy. Wij houden van de epi-vlecht die iets romantisch heeft, de kroonvlecht of de losse dot voor een meisje-in-het-hooi look. Bij celebrities zagen we veel coiffures die los langs één kant van het hoofd hangen en het zichtbare deel van het gezicht heel vrouwelijk deed uitkomen. Dat is makkelijk na te bootsen en alles wat je nodig hebt zijn enkele spelden en een beetje haarlak om het geheel bij elkaar te houden. Je vindt al het materiaal dat je nodig hebt bij HAARBOETIEK. Grote chignons tenslotte, zie je heel vaak op trouwfeesten. Om dit klassieke kapsel te personaliseren, maak je een chignon in de vorm van een knoop of draag je hem laag voor een vintage-look.

Voor korte haren

Ook al zijn de mogelijkheden voor kapsels hier beperkter dan voor lang haar, bestaan er toch trucjes om met een kapsel voor de dag te komen die je persoonlijkheid in de verf zet. Ter gelegenheid van dit speciale evenement durf je alles aan waarvan je al een tijdje droomde. Waarom je haren niet friseren? Of een tijdelijke kleur geven? Om je look vrouwelijker te maken, zet je in op accessoires zoals hangende oorbellen, en kies je een jurk die je silhouet ten goede komt.

Accessoires voor in het haar

Niets geschikter dan accessoires om een extra modieus vleugje aan je outfit toe te voegen. Hoofdbanden en tulbanden zijn je bondgenoten. Voor een retro look in de stijl van Brigitte Bardot maak je een hoog kapsel en doe je een vichy-band in je haar. Als je hoeden verzamelt, is dit het uitgelezen moment om je favoriete model boven te halen. Om eens iets anders te dragen dan een brave traditionele hoed, kies je eerder voor een Fédora-model. Liefhebbers van de bohemienstijl tenslotte, kiezen voor bloemenkroontjes en etnische clips die je opzij in je kapsel draagt.

Elegante en harmonieuze make-up

Een perfecte teint

De eerste stap voor een geslaagde maquillage is altijd een perfecte fond de teint. Breng dus een homogene basis aan. Hiervoor gebruik je een verhelderende fond de teint en een product van het type BB crème die je huid niet enkel een gelijkmatig uitzicht geeft, maar ook hydrateert. Je mag er niet aan denken helemaal oranje op de officiële foto’s te staan pronken. Besteed daarom de nodige zorg aan de juiste keuze van de kleur van je fond de teint in functie van de kleur van je eigen huid. Om je eventuele imperfecties te camoufleren, gebruik je een verbergende of corrigerende crème die je aanbrengt op de geviseerde plekken. Loop eens even langs bij PARIS XL als je deze producten niet in je make-up kit hebt. Tegen het uitlopen van je make-up fixeer je je fond de teint met veel poeder. Tenslotte breng je voor een prachtig uitzicht een beetje roze blush aan op je jukbeenderen.

Een betoverende blik

Om panda-oogjes te vermijden na de gebruikelijke emotionele traantjes, moet je ervoor zorgen waterproof cosmetica te gebruiken. Om te beginnen een oogschaduw in functie van je ogen en de kleur van je outfit. Experts kunnen kiezen voor een kleurenschakering. Dan volgen de onmisbare elementen: eyeliner voor een intense blik en mascara die je wimpers verlengt. Dit seizoen is de trend: stevige en bijgetekende wenkbrauwen. Maak dus ook hier werk van: borstel ze en vul ze met een wenkbrauwpotlood of een poeder van dezelfde kleur als die van je wenkbrauwen. We raden je zeker het palette Brow Box van URBAN DECAY aan dat al het noodzakelijke bevat om je wenkbrauwen te verzorgen.

Een afgelijnde mond

Tussen twee coupes champagne of canapés met zalm in, moet je ongetwijfeld kleine retouches aanbrengen op je lippen. Vergeet dus niet je lippenstift in je tasje mee te nemen. Voor een perfecte mond teken je eerst de omtrek van je lippen met een potlood. Hierna breng je voor meer precisie je lipstick aan met een penseel. Voor extra volume gebruik je gloss-lipstick en wat de kleur betreft is de regel dat, als je oog make-up al zwaar is, je kiest voor roze tinten, voor perzik of koraal.