De keuze is niet altijd makkelijk, vooral niet omdat de mantel een kledingstuk is dat je altijd duidelijk zichtbaar draagt. Het is belangrijk om de trends te volgen, om mee te gaan met de tijdsgeest, maar ook om meer klassieke mantels te hebben die je altijd kunt dragen. Opteer voor een model dat je leuk vindt, dat past bij je lichaamsbouw en waarin je het warm hebt. Hier vind je enkele trendy ideeën om je te inspireren.

Klassieke mantels om in de mode te zijn

Het voordeel van jassen en andere wintermantels is dat ze nooit echt uit de mode gaan. Het belangrijkste is om te kiezen voor een sober en klassiek model dat je verschillende seizoenen kunt dragen terwijl je toch trendy blijft.

De trenchcoat voor een femme fatale look

De beige trenchcoat stijl BURBERRY is een basic die iedere vrouw in haar kleerkast zou moeten hebben hangen. Hij is ideaal voor de herfst omdat hij terzelfdertijd beschermt tegen de regen en de wind. Het is een uitstekend compromis voor de nog zachte temperaturen van het tussenseizoen. Je kunt hem dragen met een jurk, maar ook met een broekpak. Je kunt er zeker zijn van dat je er elegant mee uitziet.

De zwarte mantel om zeker te spelen

Het is altijd goed iets te hebben dat overal bij past. Een zwarte mantel is er daar ontegensprekelijk ideaal voor. Hij past tot ons grote geluk bij alles en nog wat. Hij blijft modern en draagt makkelijk. Kies een gordel om je outfit vrouwelijker te maken of zelfs een tweekleurig exemplaar voor een subtiel vleugje originaliteit.

Een bombardier om het warm te hebben

De gevulde blouson in omgekeerde pels is de beste vriend van alle koukleumen. De vacht houdt je warm terwijl het leer je tegen de wind beschermt. Niets beters om een ‘rock’ en mannelijk uitzicht toe te voegen aan een te brave outfit. Durf dit dragen samen met een klein zwart jurkje of een sigaret-broek en een paar bottines van Camel die je vindt bij BRANTANO.

De ultra-trendy modellen voor de herfst/winter 2018

Elke winter duiken nieuwe trendy mantels op, tot groot plezier van de fashion-addicts. Om hierin je weg te vinden, presenteren we hier enkele blikvangers en raadgevingen om spitse en modieuze outfits te creëren door de goede associaties te kiezen.

De lange mantel voor een klasse-effect

Als je groot bent, kan je je een ultralange mantel permitteren die je kuiten bedekt. Je kunt op deze manier ook een svelte en androgyne stijl creëren. Als je klein bent, kies dan eerder ¾ modellen die je silhouet niet te compact maken en je er op je best doen uitzien. Je vindt makkelijk je ideale mantel bij BALZAMIK. Voor de lange benen, aarzel niet dit af te ronden met een paar naaldhakken.

Pastelkleurige mantels voor een top-look

De winter eist dat we sombere kleuren dragen, durf daarom kleurrijke kleren dragen om de winterse, te sobere stijl op te lichten. Ga voor pastelkleurige mantels, zoals poederroos dat je eigen teint zal oplichten en een vleugje fantasie zal toevoegen aan je stijl. Kies een klassieke snit om niet te excentriek over te komen. Het doel is niet eruit te gaan zien als een kerstboom, maar gewoon om een originele toets toe te voegen.

Een cape voor de warmte

De cape is een uitstekend compromis om het warm te blijven hebben. Aarzel niet om laag op laag te dragen en voor materialen zoals wol te kiezen. Als je een klein jurkje draagt, ga dan voor een korte cape, terwijl, als je een broek draagt, mag de cape best een beetje langer zijn, tot bijvoorbeeld net onder de heupen. Dat geeft je meteen de indruk van droombenen. Het is belangrijk om je mantel goed te kiezen omdat je hem het grootste gedeelte van de winter zult dragen. Hou het eenvoudig en klassiek om hem makkelijk te kunnen dragen, en dit gedurende meer dan één seizoen. Durf fantasietjes aan voor wat gekheid bij je dikwijls sombere, winterse look. Een klein detail, zoals een stukje leder, of een kleurrijke gordel kunnen het gewenste effect bereiken.