Na het zonnen, kun je meestal rekenen op een mooi bruin kleurtje – zéker als je je correct tegen die schadelijke zonnestralen hebt beschermd. Wil je dat kleurtje nog enkele weken behouden, dan moet je daar wel dagelijks mee bezig zijn. Voor vrouwen betekent dat nog een extra uitdaging: hoe breng je make-up aan op een gebruind gelaat?

Hydratatie boven alles

Om dat tintje nog wat langer te houden, moet je je huid zo veel mogelijk hydrateren met crèmes die afgestemd zijn op jouw huidtype. Je vindt de crème die je zoekt bij ICI PARIS XL. Je gebruikt de crème zowel ’s morgens als ’s avonds, na het afschminken. Zo verwijder je alle onzuiverheden die overdag in onze poriën kruipen.

De juiste make-up

Dames met een erg droge huid brengen best een fond de teint met een lichte tint aan. Andere dames kiezen voor een poederbronzer die je bruine kleurtje niet verbergt maar het net accentueert. Om er nóg beter uit te zien, kun je een koper- of koraalkleurige blush opdoen. Pas op, niet overdrijven!

Wat met de ogen?

Breng je graag wat make-up aan rond de ogen? Kies dan oogschaduw in pastelkleur die past bij je huidskleur: roze, beige of lichtgeel. Natuurlijk moet de kleur van je oogschaduw ook passen bij de kleur van je ogen! Met mascara geef je jezelf tot slot een blik die overal doorheen kijkt. Blijf je normaal gezien van je ogen weg? Hou het dan bij een beetje mascara of wat discrete eyeliner, te koop bij EYES LIPS FACE.

Prachtige lippen

Over naar de lippen! Bega alsjeblief geen flaters zoals een donkerrode of juist vuurrode lipstick, want in combinatie met een lichte make-up is dat dodelijk voor de harmonie van je gelaat. Breng daarentegen een doorzichtige of licht getinte (bv. roze) lipgloss aan. Doe je toch graag lipstick op? Kies dan safe, kies voor pastelkleur.

Conclusie: hou het neutraal

Het is onderhand wel duidelijk: make-up op een gebruinde huid, die is maar beter neutraal of lichtjes getint. Alleen zo verkrijg je een natuurlijke look. Je zongebruinde huid komt extra mooi naar voren, te meer met een klein beetje kleur in de vorm van goed gekozen oogschaduw of lipstick. Natuurlijk is er niets mis mee als je het allemaal wat opvallender wil, maar dat hou je beter voor een speciale avond of gebeurtenis. We raden je aan om het overdag wat discreter te houden. Vergeet niet te hydrateren met producten van L’OCCITANE om die prachtige bruine kleur nog lang te behouden!